Recept Pstruh lososovitý na špízu se smetanovým fenyklem Dia

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pstruh lososovitý na špízu se smetanovým fenyklem

Úvod

Jednoduchá a rychlá večeře s minimem surovin. Možná už neumím hledat, ale nenašla jsem.
Z půl hodiny, kterou uvádím, většinu času zaberou přípravné práce. Vaření pak je otázkou několika málo minutek.

Postup

Pečlivě horkou vodou omyjeme pomeranč a dobře jej osušíme.
Zkontrolujeme, zda byl koupený filet pořádně zbavený šupin (v opačném případě šupiny seškrábneme tupou stranou nože), lehce jej opláchneme a dobře osušíme papírovými utěrkami.
Filet osolíme a opepříme čerstvě mletým růžovým pepřem (nemáte-li, pak barevným, nebo i černým) a rozrojíme jej podélně na dvě poloviny. Každou polovinu pak rozkrájíme na kusy asi 4×5 cm (jak vám to vyjde).
Jablko rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a z půlek nakrájíme plátky silné přibližně tak, jak je vysoký filet.
Střídavě na bambusovou jehlu napíchneme kousek pstruha a jablko, dbáme, aby kůže byla na jedné straně špízu. Špízy na chvíli odložíme.
Fenykl zbavíme vrchního listu (obvykle bývá tvrdší), rozkrojíme jej napůl a pak celý nakrájíme na plátky. Jemnou nať si ponecháme na ozdobu.
Máslo rozdělíme na dvě pánvičky (nejprve rozpálíme pánvičku na které budeme připravovat fenykl).
Jakmile se máslo rozpustí, vsypeme nakrájený fenykl a smažíme.
Rozpálíme si druhou pánvičku, na kterou vložíme rybí špízy kůží dolů.
Fenykl promícháme, osolíme a okořeníme troškou mletého bílého pepře. Jakmile fenykl zavadne (neměl by příliš změnit barvu), přilijeme šlehačku a vařením ji zredukujeme. Během varu přidáme několik strouhnutí pomerančové kůry.
Mezitím na druhé pánvi obrátíme špízy na druhou stranu.
Fenykl s redukovanou smetanou vyložíme na talíř a na něj položíme špízy kůží dolů.
Ozdobíme několika proužky pomerančové kůry a fenyklovou natí.
Jako přílohu jsem zvolila nasucho opečené plátky bagety, čistě jen na vytírání sůsku. Jistě by byly dobré i malé nové brambůrky.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.02.16 vloženo
  • 2481x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 40 dkg vyššího filetu z pstruha lososovitého
  • 1 jablko
  • 1 fenykl
  • 1,5 dl šlehačky (min. 30%)
  • 2 pol. lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • bílý a růžový pepř
  • několik strouhnutí pomerančové kůry

Doporučená příloha

  • plátky bagety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

di 18.03.17 15:59

Dnes jsem dělala, vynikající!

Odkaz na uvaření

tlustá bába 19.02.16 15:03

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Pstruh lososovitý na špízu se smetanovým fenyklem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 18.03.17 16:03

Jedním slovem - výborné! Příště zkusím ten Váš druhý recept s touhle rybou, teda až seženu to romanesco.

Příspěvek upraven 18.03.17 v 16:03

 
Eja
3820 příspěvků 19.02.16 16:22
:kytka: :kytka: :kytka: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz