Recept Pstruh lososovitý s tagliatelle a romanescem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pstruh lososovitý s tagliatelle a romanescem

Úvod

Našla jsem tu spíš různé omáčky s lososem … pokud zase špatně hledám …
A věděli jste, že romanescu se česky říká kvěkolice?

Postup

Filet z pstruha očistíme od šupin (kůži ponecháme), opláchneme jej, dobře osušíme na papírové utěrce a pak jej na vnitřní straně posypeme citrónovým pepřem, lehce osolíme a nakrájíme na 3 – 4 cm široké řezy.
Na hlubší pánev si připravíme 2/3 másla a přistrouháme muškátový oříšek.
Romanesco rozebereme na růžičky, které vložíme na pařáček a vaříme v páře max. 3 - 5 minut.
Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny s trochou soli a na ploché pánvi rozpálíme zbylé máslo, na které vložíme rybí porce kůží dolů.
Těstoviny vložíme do vroucí vody a vaříme dle návodu, bývá to obvykle asi 4 minuty. Je-li v pokynech od výrobce nutná delší úprava, dáme těstoviny vařit nejdříve.
Porce ryby obrátíme a smažíme z druhé strany.
Lehce rozehřejeme máslo s muškátem na hluboké pánvi a hned vypneme. Uvařené těstoviny scedíme a ihned vmícháme do rozehřátého másla. Přidáme růžičky romanesca a lehce prohodíme s těstovinami.
Na talíř vložíme těstoviny se zeleninou, na ně pak porce osmaženého pstruha.
Přebytečné máslo z „rybí“ pánve slijeme, výpek uvolníme lžící koňaku a pomerančovou šťávou, převaříme a nakonec zjemníme smetanou. Kdo chce, může dochutit solí.
Ozdobit můžeme několika vlákny nastrouhané pomerančové kůry.
Smetanového přelivu není mnoho, ale není to myšleno jako omáčka na těstoviny – ty už jsou rafinovaně ochucené máslem s muškátovým oříškem.


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.01.17 vloženo
  • 2123x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 30 - 40 dkg filet z pstruha lososovitého
  • 1 ks romanesca
  • 125 - 150 g másla
  • 1/3 muškátového oříšku
  • 1 dl smetany
  • 1 pol. lžíce koňaku
  • 2 pol. lžíce pomerančové šťávy
  • citrónový pepř
  • sůl
  • 1 balení chlazených tagliatelle (2 porce)

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 19.01.17 12:03

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pstruh lososovitý s tagliatelle a romanescem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 19.01.17 17:43

@tlustá bába Jistě ! :-)

 
tlustá bába
1204 příspěvků 19.01.17 16:52

… za hudebního doprovodu Mandelbrotových kostiček, ovšem! :lol: :lol: :lol:

 
di
2451 příspěvků 19.01.17 15:44

Jejda, to vypadá pěkně. Až zas budu mít příště doma syna, určitě vyzkouším (tohle je přesně podle jeho chuti), jen to romanesco nevím, nevím, jestli seženu.
P. S. Pstruha lososovitého jsme měli včera, tagliatelle předevčírem, samozřejmě, že v jiných kombinacích. Tahle je ale pěkná moc.
P. P. S. Romanesco je moje oblíbená zelenina, pěkně vypadá, dobře chutná a navíc - jdou pomoci něj celkem pěkně demonstrovat fraktály. ;-)

Příspěvek upraven 19.01.17 v 15:47

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz