Recept Pražma Bercy

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pražma Bercy

Úvod

Pokud nemáte pražmu, myslím, že tímhle způsobem se dá udělat jakákoli ryba s pevným masem, třeba pstruh. Je třeba jen upravit poměr surovin a asi trochu zkrátit dobu pečení.

Podle knihy Les classiques de Camille (Camille Le Foll)

Postup

Troubu předehřejeme na 190°C.

Ryby ze všech stran pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme.

Vymažeme vhodnou zapékací nádobu (aby se nám tam pohodlně vešly ryby) máslem. Šalotky a petrželku nakrájíme najemno, dáme do nádoby, já přidala fenykl a pár kuliček červeného pepře, na ně jako do postýlky položíme ryby. Rozpustíme 50 g másla a nalijeme na ryby. Přilijeme bílé víno tak, aby ryby byly ponořené zhruba do jedné třetiny své výšky. Pečeme cca 25 minut. Máte-li menší ryby, pečte kratší dobu.

Po půl hodině vyndáme z trouby, ryby vyjmeme a zredukujeme v kastrůlku trochu šťávu po pečení. Mouku se zbytkem změklého másla promícháme a přidáme do zredukované šťávy. Promícháme, vrátíme ryby do pekáče, přelijeme omáčkou a chvilku zapečeme pod grilem, aby lehce zhnědly.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.06.11 vloženo
  • 15563x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min + 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • ryby o hmotnosti cca 1,5 kg, jedna velká nebo více menších
  • vykuchané, očištěné
  • 4 šalotky
  • asi 5 dcl suchého bílého vína
  • 125 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • petrželka, hodně, lepší je plochá, ale dělala jsem z nouze
  • i s kudrnkou a šlo to
  • sůl, pepř, citrón
  • přidala jsem ještě pár koleček fenyklu a červený pepř

Doporučená příloha

  • hranolky, pečená zelenina, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pražma Bercy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 13.06.11 10:42

zebulon, same dobre veci , odkladam a ked pridem urobim :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz