Recept Pražma Bercy

zébulon Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pražma Bercy

Úvod

Pokud nemáte pražmu, myslím, že tímhle způsobem se dá udělat jakákoli ryba s pevným masem, třeba pstruh. Je třeba jen upravit poměr surovin a asi trochu zkrátit dobu pečení. Podle knihy Les classiques de Camille (Camille Le Foll)

Postup

Troubu předehřejeme na 190°C. Ryby ze všech stran pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme. Vymažeme vhodnou zapékací nádobu (aby se nám tam pohodlně vešly ryby) máslem. Šalotky a petrželku nakrájíme najemno, dáme do nádoby, já přidala fenykl a pár kuliček červeného pepře, na ně jako do postýlky položíme ryby. Rozpustíme 50 g másla a nalijeme na ryby. Přilijeme bílé víno tak, aby ryby byly ponořené zhruba do jedné třetiny své výšky. Pečeme cca 25 minut. Máte-li menší ryby, pečte kratší dobu. Po půl hodině vyndáme z trouby, ryby vyjmeme a zredukujeme v kastrůlku trochu šťávu po pečení. Mouku se zbytkem změklého másla promícháme a přidáme do zredukované šťávy. Promícháme, vrátíme ryby do pekáče, přelijeme omáčkou a chvilku zapečeme pod grilem, aby lehce zhnědly.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.06.11 vloženo
  • 18647x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min + 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • ryby o hmotnosti cca 1,5 kg, jedna velká nebo více menších
  • vykuchané, očištěné
  • 4 šalotky
  • asi 5 dcl suchého bílého vína
  • 125 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • petrželka, hodně, lepší je plochá, ale dělala jsem z nouze
  • i s kudrnkou a šlo to
  • sůl, pepř, citrón
  • přidala jsem ještě pár koleček fenyklu a červený pepř

Doporučená příloha

  • hranolky, pečená zelenina, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pražma Bercy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pražma Bercy

Bento
794 příspěvků 13.6.11 10:42

zebulon, same dobre veci , odkladam a ked pridem urobim :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz