Recept Pražma Bercy

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pražma Bercy

Úvod

Pokud nemáte pražmu, myslím, že tímhle způsobem se dá udělat jakákoli ryba s pevným masem, třeba pstruh. Je třeba jen upravit poměr surovin a asi trochu zkrátit dobu pečení.

Podle knihy Les classiques de Camille (Camille Le Foll)

Postup

Troubu předehřejeme na 190°C. Ryby ze všech stran pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme. Vymažeme vhodnou zapékací nádobu (aby se nám tam pohodlně vešly ryby) máslem. Šalotky a petrželku nakrájíme najemno, dáme do nádoby, já přidala fenykl a pár kuliček červeného pepře, na ně jako do postýlky položíme ryby. Rozpustíme 50 g másla a nalijeme na ryby. Přilijeme bílé víno tak, aby ryby byly ponořené zhruba do jedné třetiny své výšky. Pečeme cca 25 minut. Máte-li menší ryby, pečte kratší dobu. Po půl hodině vyndáme z trouby, ryby vyjmeme a zredukujeme v kastrůlku trochu šťávu po pečení. Mouku se zbytkem změklého másla promícháme a přidáme do zredukované šťávy. Promícháme, vrátíme ryby do pekáče, přelijeme omáčkou a chvilku zapečeme pod grilem, aby lehce zhnědly.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.06.11 vloženo
  • 16985x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min + 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • ryby o hmotnosti cca 1,5 kg, jedna velká nebo více menších
  • vykuchané, očištěné
  • 4 šalotky
  • asi 5 dcl suchého bílého vína
  • 125 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • petrželka, hodně, lepší je plochá, ale dělala jsem z nouze
  • i s kudrnkou a šlo to
  • sůl, pepř, citrón
  • přidala jsem ještě pár koleček fenyklu a červený pepř

Doporučená příloha

  • hranolky, pečená zelenina, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pražma Bercy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pražma Bercy

Bento
794 příspěvků 13.6.11 10:42

zebulon, same dobre veci , odkladam a ked pridem urobim :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz