Recept Pražma Bercy

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pražma Bercy

Úvod

Pokud nemáte pražmu, myslím, že tímhle způsobem se dá udělat jakákoli ryba s pevným masem, třeba pstruh. Je třeba jen upravit poměr surovin a asi trochu zkrátit dobu pečení.

Podle knihy Les classiques de Camille (Camille Le Foll)

Postup

Troubu předehřejeme na 190°C.

Ryby ze všech stran pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme.

Vymažeme vhodnou zapékací nádobu (aby se nám tam pohodlně vešly ryby) máslem. Šalotky a petrželku nakrájíme najemno, dáme do nádoby, já přidala fenykl a pár kuliček červeného pepře, na ně jako do postýlky položíme ryby. Rozpustíme 50 g másla a nalijeme na ryby. Přilijeme bílé víno tak, aby ryby byly ponořené zhruba do jedné třetiny své výšky. Pečeme cca 25 minut. Máte-li menší ryby, pečte kratší dobu.

Po půl hodině vyndáme z trouby, ryby vyjmeme a zredukujeme v kastrůlku trochu šťávu po pečení. Mouku se zbytkem změklého másla promícháme a přidáme do zredukované šťávy. Promícháme, vrátíme ryby do pekáče, přelijeme omáčkou a chvilku zapečeme pod grilem, aby lehce zhnědly.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.06.11 vloženo
  • 15842x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min + 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • ryby o hmotnosti cca 1,5 kg, jedna velká nebo více menších
  • vykuchané, očištěné
  • 4 šalotky
  • asi 5 dcl suchého bílého vína
  • 125 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • petrželka, hodně, lepší je plochá, ale dělala jsem z nouze
  • i s kudrnkou a šlo to
  • sůl, pepř, citrón
  • přidala jsem ještě pár koleček fenyklu a červený pepř

Doporučená příloha

  • hranolky, pečená zelenina, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pražma Bercy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 13.06.11 10:42

zebulon, same dobre veci , odkladam a ked pridem urobim :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz