Recept Zlatá pražma s pikantní omáčkou

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Ryby omyjeme zvenku i uvnitř, osušíme, smícháme sůl s pepřem a citronovou šťávou a vetřeme do ryb. Snítky šalvěje omyjeme, osušíme a vsuneme do ryby. 2. Cibuli a ovoce oloupeme a spolu s nakládanou okurkou pokrájíme na kostičky. 3. Rozpálíme na pánvi máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené ovoce a okurku, přilijeme vývar a trochu povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu a omáčku, podle potřeby dochutíme. 4. Rozehřejeme gril. Alobal potřeme olejem. Rybu potřeme olivovým olejem a položíme na alobal. Grilujeme po každé straně 10 min. Nakonec grilujeme ještě 4 min. bez alobalu.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 12886x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g pražmy (event. mořského okouna)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 8 snítek šalvěje
  • 1 cibule
  • 2 kiwi
  • 1 mango
  • 1 nakládaná okurka
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 200 g zakysané smetany
  • olej na potření alobalu
  • 2 lžíce olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zlatá pražma s pikantní omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz