Recept Zlatá pražma s pikantní omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Ryby omyjeme zvenku i uvnitř, osušíme, smícháme sůl s pepřem a citronovou šťávou a vetřeme do ryb. Snítky šalvěje omyjeme, osušíme a vsuneme do ryby. 2. Cibuli a ovoce oloupeme a spolu s nakládanou okurkou pokrájíme na kostičky. 3. Rozpálíme na pánvi máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené ovoce a okurku, přilijeme vývar a trochu povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu a omáčku, podle potřeby dochutíme. 4. Rozehřejeme gril. Alobal potřeme olejem. Rybu potřeme olivovým olejem a položíme na alobal. Grilujeme po každé straně 10 min. Nakonec grilujeme ještě 4 min. bez alobalu.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11832x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g pražmy (event. mořského okouna)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 8 snítek šalvěje
  • 1 cibule
  • 2 kiwi
  • 1 mango
  • 1 nakládaná okurka
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 200 g zakysané smetany
  • olej na potření alobalu
  • 2 lžíce olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zlatá pražma s pikantní omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz