Recept Pečená pražma v aromatické krustě

toast Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená pražma v aromatické krustě

Postup

Smíchejte oba druhy soli, nasekejte bylinky a smíchejte je s 900 g soli. Směs rozmixujte s kůrou z celého citronu, 6 kuličkami jalovce a ½ stroužku česneku na zelený „písek“. Ten zpracujte se zbylou solí a bílky tak, aby vzniklá směs při stisknutí v dlani držela tvar. Vykuchané ryby opláchněte, neodstraňujte šupiny. Do břicha dejte vždy po lístku petrželky a bazalky, dále malé množství majoránky, kousek citronové kůry a špetku aromatické soli. Pekáč vyložte pečícím papírem a na dně vytvořte dvě lůžka ze zelené směsi ve tvaru ryb na tloušťku prstu. Pražmy potřete olejem a položte je na lůžko. Pokryjte zbývající směsí, hlavu nechte volnou. Snažte se směs vymodelovat do tvaru ryby včetně ocasní ploutve. Upěchujte a povrch ozdobte motivem rybí kosti. Pražmy vložte na cca 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Podávejte ozdobené bylinkami. V okamžiku servírování uvolněte krustu, která by se měla dokonale odloupnout. **Zdroj:** LCI

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 31.07.05 vloženo
  • 26272x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 55 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 mořské pražmy, každá o váze asi 500 g
  • 700 g mořské hrubozrnné soli
  • 700 g mořské jemnozrnné soli
  • 4 bílky
  • 1 citron
  • 8 snítek majoránky
  • 2 snítky myrty
  • 2 snítky tymiánu
  • snítka kopru
  • petrželka
  • hrst bazalky
  • jalovec
  • česnek
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • bílý chléb a jednoduchý salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená pražma v aromatické krustě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečená pražma v aromatické krustě

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě

papajo, je to fakt neskutečně výborný, všechny vůně a chutě jsou pod krustou… navíc je to i estetický zážitek :-) měla jsem obyvy abych ty pražmy nepokazila, ale nakonec to vyšlo - jediný co jsem podcenila bylo důkladné odmetení soli po rozbití krusty, ale už mám nachystaný štětec, protože bude opakování :-)

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě

Tohle bude něco. Pořád pražmu chceme ochutnat a tohle bude to ono. No jo, Toustík je na ty rybičky........a vůbec, když se dívám na jím psané recepty - moje krevní skupina - masíčko, rybičky, lilek - žádné sladké......
Hezký den :-)

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě - evo :o)

Jsem rád že pražma chutnala, že se recepis vyvedl. Chci obdobně připravit i vepřovou panenku… tak jsem zvědav.

Přeji hezký víkend Toast

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě

Tak včera konečně, touste, vyzkoušeno… rybí maso bylo velejemný a strašně pěkně vonělo. Ta sůl že byla s bílkem tak se dala plácat na rybu jako mokrý písek na pískovišti :-) A opravdu to vypadalo jako na tom obrázku :-) Dík za recepis, eva.

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě

Pepíčku, díky - obrázek jak vyšitý :o)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě - Toastíku,

tvá rychlost je přímo světekná!!! :-DDD

Eja
3869 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě

Toaste, nemáš Ty přezdívku Kimi ??? :):)

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě - ejo, manku :o))

nemáte halucinace, jen jsem dnes proklatě rychlý… ;o)))

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě - manku :o)

Jsem rád, že se Ti receptík zalíbil, ale nyní už je jeho místě jiný, jelikož jsem přehlídl recept od PYTRISE (Treska v soli ), který mi přijde velice podobný. Nahradil jsem tedy původní recept receptem novým, doufám že též potěšitelným :o)

Hezký den přeje Toast

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě - Ejo,

tak to jsme na tom strejně, taky koukám jako blázen… :-)

Eja
3869 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená pražma v aromatické krustě

Toaste, já mám snad halucinace, hledala jsem, kdy sem byl vložen "tenhle recept ":http://www.labuznik.com/recipe.php?… a než jsem se vrátila, tak je recept jiný......změnil jsi ho nebo jsem fakt přepracovaná ???

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená v soli

Toastíku, už je v oblíbených… To určitě zkusím z lososem.
Mějte se hezky! :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz