Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Vypracujeme těsto a necháme je dobře vykynout. Z pergamenového papíru vystříhneme kola podle talíře, potřeme je tukem a vymačkáme. Těsto rozdělíme na kousky, každý vyválíme do velikosti papírových kol a necháme je znovu vykynout. Z uvedených surovin zpracujeme tvarohovou náplň, kterou rozprostřeme na koláč a zdobíme rozředěnými švestkovými povidly a rozinkami namočenými v rumu. Po upečení ještě teplé koláče zakapáváme šlehačkou (kterou před tím necháme v pokojové teplotě zhoustnout) a pocukrujeme. Tento recept je od paní Hříbalové z Litvínova o které se říkalo, že nikdo z Litvínova nedokázal upéct lepší Domažlické koláče než ona. Tento recept jsem dostala až teď od mé přítelkyně z Litvínova, ještě jsem ho nezkoušela. Vyzkouším a poreferuji.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Posvícenské (pouťové, svatební) koláče z Domažlicka-2
1075 příspěvků 10.11.03 00:28
Jak jsem se jiz zminovala, ja jsem tyto kolace jeste nepekla, ale si myslim, ze nejak zase moc na velikosti kolacu nezalezi, ze jejich velikost muze byt libovolna..
Mej se hezky Majko -ahoj
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Chybí mi informace na kolik dílů mám těsto rozdělit.
1075 příspěvků 25.1.09 03:43
Tez jsem se nad timto pozastavila, ale to Ti nereknu co je s tim mysleno. Zrejme je to nejaky jejich specialni postup, ale ja skutecne nevim. Taky jsem nepochopila to slovo „vymackame“. Az pojedu priste do Ceska, tak se budu na to podrobneji informovat. Preji Ti hezky vikend.
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Proc budu mackat kola z pergamenového papíru? Prece tam nedavam toho tuku tolik a nebo jsem spatne cetla.