Recept Populární francouzský dezert vzhůru nohama-Creme renversée
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Na vysokém ohni rozehřát 4 lžíce vody se 175g cukru. Bez míchání uvařit karamel (asi 4-5min.)a když se zbarví hnědě, tak sejmout s ohně. Vlít karamel do ohnivzdorné misky s rovnými stěnami asi 1l obsahu a rychle s ní zatřepat, aby se karamel rozdělil na dně misky. Karamel rychle tvrdne.(Pozor, karamel je horký!) Smíchat mléko a šlehačku s vanilkovým cukrem, nebo semínky vanilky a přivéct za stílého míchání do varu. Sejmout s ohně a nechat stát po 15-20min. V míse našlehat vejce, žloutky se zbytkem cukru do hladka a krémova. Postupně, za stálého šlehání, pomalu přidávat svařené mléko se šlehačkou. Předehřát troubu na 170°C. Přelít krém přes síto do ohnivzdorné misky s karamelem. Přikrýt alobalem a položit misku do větší, hlubší nádoby a tu naplnit vařící vodou tak, aby sahala do poloviny výšky ohnivzdorné misky. Vložit vše opatrně do trouby a péct asi 40-45min., až je krém ztuhlý a až nožík zapíchnutý aso 5cm od stěny misky je po vyjmutí čistý. Nechat úplně vychladnout v misce a potom nechat v chladničce do druhéhé dne. Před vyklopením proběhnout ostrým nožem okolo stěny misky, aby se krém uvolnil. Nahoru položit servírovací talíř a vše společně obrátit. Jemně nadzdvihnout hranu misky, aby karamel mohl vytéct na talíř a potom opatrně sejmout ohnivzdornou misku. P.S. Dezert se nazývá ¨Creme caramel¨nebo také ¨Creme renversée¨. TIP: Lze připrait v individuálních malých ohnivzdorných miskách s rovnými stěnami s tím rozdílem, že ty se pečou kratší dobu.
Recept je z kategorií: Dezerty
- 22.07.03 vloženo
- 23564x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 250g jemného krystalového cukru
- 4 lžíce vody
- 425ml mléka
- 250ml neušlehané šlehačky
- vanilkový cukr, nebo semínka z rozkrojené tobolky vanilky
- 5 vajec
- 2 žloutky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Populární francouzský dezert vzhůru nohama-Creme renversée
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Populární francouzský dezert vzhůru nohama-Creme renversée
Dekuji za oceneni!
Bylo to moooooc chutne!
jeee, nekolik dni zde nejsem a pak se zde motam…
Tak jeste jednou a znova. Kdopak mi pridal tu moooc peknou fotecku??? Ze by konvalinka? Tak Ti devce natisickrat dekuju
Ano, ano, je to ma fotecka!!!
babi, uz vim!
to konvalinka pekla sobe, pak vlozila foto
tobe !
........
nevim, nevim, kdo to byl, kdo v ten pudink lasku skryl ?
tak a ted nevim, komu dekovat za opravdu peknou fotku, ze by wydricce? Pochutnala sis i kdyz to neni na ohlodavani? Recept je snadny a muze se zdobit bobulovitym ovocem, creme fraiche anebo napriklad s dopredu upecenym tuiles…
caramilla, pripravit karamel chce trosinku zkusenosti, avsak, jakmile se Ti podari, mas vyhrano a vis co priste udelat. U karemelu se musi stat, proces jde velice rychle a chvilicka rozhodne o uspechu, nebo horkem spalenem neuspechu
Jestli se Ti cukr vari rychleji
na jedne strane, je dobre kastrolek nahybat do stran. Tesi me, ze jsi
s dezertem uspela a pochutnala si na nem…
Jsem ho uplne poprve jedla va Vodickove ul. v cinske restauraci pred nekolika desetiletimi
a od teby o nem vim, strasne mi to chutnalo a
kdyz jsme tam sli, vzdycky jsem si ho dala. Pak jsem ho jedla u Kubancu
v Praze zijicich a v Egypte na lodi … jak ja si ho rada udelam! Jen nevim,
trva to desne dlouho, to nemuzu vydrzet!!!!
Babi, ty ses skvela, ty vis co moji hube
lahodi 
Příspěvek upraven 05.12.10 v 15:52
71 příspěvků 11.9.10 17:55
Creme caramel jsem si zamilovala na dovolené ve Francii. Jsem ráda, že jsem našla tenhle recept - jediný v češtině na internetu:-) Dezert je opravdu výborný, jen karamel jsem napoprvé připálila. Jak mi nehřála rovnoměrně plotýnka, tak se bez míchání na jedné straně připálil. Na druhý pokus s občasným míchnutím dopadl karamel perfektně a dezert také. Dělala jsem do malých mističek a vyšlo to na 8 porcí. Dezert pro regiment:-)