Recept Polévka z hovězího žebra - Caldo de Costilla con Papas

Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polévka z hovězího žebra - Caldo de Costilla con Papas

Úvod

Ráda vařím klasickou českou kuchyni, ale neméně ráda si odskočím do světa nadzdvihnout pokličku a pokochat se vůní :-)
Tentokrát až do Kolumbie, ale stálo to zato.
Starý recept na polévku z andského regionu je tradičním pokrmem nejen v Kolumbii. Podává se většinou ke snídani s kukuřičným chlebem a horkou čokoládou.
Ale jeho sílu ocení zejména ti, kteří noc protančili v rytmu rumby :-), protože je to dobrý lék na kocovinu, je šetrný k žaludku a mírní nevolnost.
A protože se blíží grilovací sezóna i u nás, třeba přijde tento protijed někomu vhod :-)

Postup

Hovězí žebra opláchneme vodou, nakrájíme na jednotlivé porce.
Dáme vařit vodu, přidáme žebra a po chvíli sebereme vytvořenou pěnu z povrchu.

Tři zelené cibulky a 3/4 svazku koriandru nasekáme nahrubo, přidáme do vody k žebrům.

Přivedeme k varu, přidáme česnek, kmín, pepř, bujón a malinko soli a podle chuti kousek chilli.

Táhlým varem necháme změknout žebra, na posledních asi 20 minut přidáme oloupané a překrojené brambory a dovaříme.

Zbytek cibulek a koriandru nasekáme najemno a před podáváním přidáme do polévky.

Nahlásit recept

  • 04.06.16 vloženo
  • 1932x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4ks hovězího žebra
  • 4 brambory ( Idaho, červenohnědé)
  • 1500ml vody
  • 5 zelených cibulek
  • svazek koriandru
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžíce hovězího bujónu
  • sůl
  • 5 stroužků česneku
  • podle chuti chilli
  • lžička celého pepře.

Doporučená příloha

  • kukuřičný chléb, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 04.06.16 20:34

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Polévka z hovězího žebra - Caldo de Costilla con Papas

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1143 příspěvků 09.06.16 21:07

@Ivo :mavam:

To jsem si šňupla, než jsem přidala recept, na kuráž :-)

Eja
3837 příspěvků 07.06.16 18:30

@Ivo dlouho jsi tu nebyl, ráda Tě vidím :hug:  :srdce:

Ivo
1045 příspěvků 07.06.16 17:19
Kolumbie?

A kde máš nějaký ten kokain anebo alespoň hrst marušky? :lol: :oops: :lol:

daduuja
1143 příspěvků 05.06.16 14:12

@di nojo, včera bylo juchuchů a dnes hlavu bólí? :-)
Zítra už bude zase dobře :mavam:

di
2451 příspěvků 05.06.16 12:31

Vypadá to pěkně. Dnes by si mi něco podobného hodilo - včera jsme u nás měli hody. ;-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz