Recept Plněný květák se sýrovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněný květák se sýrovou omáčkou

Postup

1. Květák očistíme, omyjeme a vaříme asi 10 min. v dostatečném množství osolené vody. Poté jej vyjmeme a necháme okapat. 2. Housku namočíme ve vodě, cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Housku vymačkáme a vmícháme do mletého masa s cibulí, vejcem, bylinka­mi, solí a pepřem. Mleté maso vtlačíme do prostoru mezi květákové růžičky a hlávku vložíme do zapékací formy. 3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Podle návo­du na obalu připravíme bílou omáčku. Krátce po­vaříme a vmícháme sýr. Omáčkou květák zalijeme a zapékáme 50 - 60 min. Tip: Ke květáku se hodí i holandská omáčka.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 19.02.03 vloženo
  • 4414x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 630 kcal, 31 g bílk., 43 g tuků, 26 g sacharidů
  • 1 velký květák
  • sůl
  • pepř
  • houska z předchozího dne
  • 2 cibule
  • 400 g mle­tého masa
  • 1 vejce
  • 1 bal. zmrazené směsi bylinek
  • 500 ml mléka
  • 1 bal. bílé omáčky (v prášku)
  • 100 g strou­haného ementálu

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramborami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný květák se sýrovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz