Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Elektrickým šlehačem ušleháme do nadýchané pěny vejce, 6 lžic vody, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Smícháme mouku, škrobovou moučku a kypřicí prášek. Směs prosijeme na vaječnou pěnu a metlou promícháme. Plech vyložíme papírem na pečení. Hmotu na něj rozprostřeme, uhladíme a pečeme asi 12 minut na střední liště trouby. Vyjmeme, překlopíme na papír posypaný cukrem a necháme vychladnout. Plát nakrájíme podélně na 5 pruhů o šíři asi 5 cm. Na malinový krém dáme nabobtnat plátkovou želatinu, poté ji vyndáme z vody a vymačkáme. Můžeme použít i práškovou želatinu (plátek želatiny se rovná 2 g práškové). Maliny přebereme a v sítu je důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Spolu s cukrem je vložíme do nádoby a lehce na sporáku prohřejeme. Želatinu v malinách zcela rozpustíme a necháme vychladnout. Postupně do malin přimícháme tvaroh. Ušleháme smetanu. Nejdříve do tvarohu zamícháme pouze část šlehačky, pak opatrně přidáme zbytek. Krémem potřeme piškotové pruhy. Na podložce stočíme nejprve jeden pásek, potom dokola stáčíme zbývající. Vždy je lehce přitiskneme k sobě. Dort potřeme šlehačkou se ztužovačem a ozdobíme malinami a pistáciemi. *1 kousek 1590 kJ, 8 g bílkovin, 19 g tuků, 43 g sacharidů*. Čerpáno ze speciálu nejlepších receptů Krok za krokem (1/2005).
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Piškotový dort s malinovým tvarohem (slavnostní)
1 příspěvek 1.2.11 19:14
Super nápad to stáčení, krásně to vypadá