Recept Perníkoví panáčci

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perníkoví panáčci

Úvod

Ze stejného zdroje jako datlové roládky pochází i tento recept.
V původním chybí med, ale jaký by to pak byl perník :-)! Zajímavou chuť dodává melasa a cukr tak přijemně „zkaramelizuje“ …

Postup

1. Změklé máslo našlehejte s cukrem dohladka. Přidejte melasu, med, vejce a vodu; dobře vyšlehejte. Mouku promíchejte se zázvorem, jedlou sodou, solí, kořením. Přisypte k máslové směsi a dobře zpracujte. Dejte alespoň na 30 minut odpočinout do chladna.

2. Těsto si rozdělte na polovinu. Na lehce pomoučeném vále vyválejte placku tlustou 0,3 cm. Vykrajujte tvary a dávejte je na plech vyložený pečícím papírem 5 cm od sebe.

3. Předehřejte troubu na 175°C a pečte 8-10 minut nebo až začnou tvrdnout okraje. Přendejte z plechu a nechte vychladnout.

Recept je z kategorií: Cukroví Moučníky Vánoční cukroví

Nahlásit recept

  • 13.10.12 vloženo
  • 5586x zobrazeno

Ingredience

  • ½ hrnku změklého másla
  • ½ hrnku tmavě hnědého cukru
  • 1 lžíce melasy
  • 1 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • 2 2/3 hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • ½ lžičky hřebíčku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 05.11.12 18:42

Perníčky byly moc dobré, bohužel jsem neměla melasu, ale třtinový cukr tomu taky dodal lepší chuť i barvu. Osobně bych jen zvětšila množství koření. Perníčky jsem pekla na párty a všem opravdu moc chutnaly. Jen jsem je zapomněla vyfotit.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

boogie007 13.10.12 21:52

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Perníkoví panáčci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
boogie007
65 příspěvků 05.12.12 20:58
Další varianty použití

Teď jsem recept použila hned několikrát za sebou a pokaždé v jiné variantě. Zjistila jsem, že i jako v případě jakýchkoliv jiných perníčků, je lepší těsto nechat přes noc v chladu odpočinout.

1. sobi - rozpůlené bonbony jahůdky, cukrová poleva a trochu čokolády
2. perníčky z formy - pečeme opět při 175-180°C tak 10minut nebo až zhnědou okraje. Pak necháme ještě 5 minut chladnout ve formě a vyklopíme.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz