Recept Perníkoví panáčci

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perníkoví panáčci

Úvod

Ze stejného zdroje jako datlové roládky pochází i tento recept.
V původním chybí med, ale jaký by to pak byl perník :-)! Zajímavou chuť dodává melasa a cukr tak přijemně „zkaramelizuje“ …

Postup

1. Změklé máslo našlehejte s cukrem dohladka. Přidejte melasu, med, vejce a vodu; dobře vyšlehejte. Mouku promíchejte se zázvorem, jedlou sodou, solí, kořením. Přisypte k máslové směsi a dobře zpracujte. Dejte alespoň na 30 minut odpočinout do chladna.

2. Těsto si rozdělte na polovinu. Na lehce pomoučeném vále vyválejte placku tlustou 0,3 cm. Vykrajujte tvary a dávejte je na plech vyložený pečícím papírem 5 cm od sebe.

3. Předehřejte troubu na 175°C a pečte 8-10 minut nebo až začnou tvrdnout okraje. Přendejte z plechu a nechte vychladnout.

Recept je z kategorií: Cukroví Moučníky Vánoční cukroví


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.10.12 vloženo
  • 5441x zobrazeno

Ingredience

  • ½ hrnku změklého másla
  • ½ hrnku tmavě hnědého cukru
  • 1 lžíce melasy
  • 1 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • 2 2/3 hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • ½ lžičky hřebíčku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 05.11.12 18:42

Perníčky byly moc dobré, bohužel jsem neměla melasu, ale třtinový cukr tomu taky dodal lepší chuť i barvu. Osobně bych jen zvětšila množství koření. Perníčky jsem pekla na párty a všem opravdu moc chutnaly. Jen jsem je zapomněla vyfotit.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

boogie007 13.10.12 21:52

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Perníkoví panáčci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
boogie007
65 příspěvků 05.12.12 20:58
Další varianty použití

Teď jsem recept použila hned několikrát za sebou a pokaždé v jiné variantě. Zjistila jsem, že i jako v případě jakýchkoliv jiných perníčků, je lepší těsto nechat přes noc v chladu odpočinout.

1. sobi - rozpůlené bonbony jahůdky, cukrová poleva a trochu čokolády
2. perníčky z formy - pečeme opět při 175-180°C tak 10minut nebo až zhnědou okraje. Pak necháme ještě 5 minut chladnout ve formě a vyklopíme.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz