Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
blamamka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vepřové ocásky dobře očistíme a několikrát propereme ve vlažné vodě. Vložíme je do kastrolu, okmínujeme, osolíme, podlejeme trochou horké vody a dáme je do předehřáté trouby péct. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Dozlatova upečené ocásky vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Pečené ocásky klademe na zahřáté talíře a přeléváme vypečeným sádlem. TIP! vychlazený výpek je velmi chutný jako pomazánka na chlebu obloženém čerstvou zeleninou. Čerpáno z časopisu Květy.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
23.7.16 13:57
Lahůdka, krátké šťavnaté maso …
Ocásky jsem uvařila dopoloměkka a potom upekla zároveň s bramborami.
Výborné to bylo
7.9.12 19:34
Ocásek jsme měli jen jeden… no, dvouocasé prasátko vypiplat ještě
neumíme…
Ale za to byl pěkný a doma jsme byli stejně jen dva. Takže jsme se poctivě
podělili a náramně jsme si pochutnali…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečené ocásky
Takovou zabijačkovou dobrotu jsme mívali jenom jednou za rok. Třičtvrtě roku se vykrmoval čuník a potom byly pár dní hody. Dnes už bych takovou mastnotu asi nezvládla. Nebo možná zvládla, ale ty následky potom.
uvařené i upečené se zbaví poměrně dosti tuku, ale když máme takovouto dobrotu jednou za uherský čas? Kolikrát seženeme dohromady tolik ocásků, že ano…Jéjej, jdu večeřet…
On si ten ocásek uvařil s ovarem a potom, když my jsme si pochutnávali na ovárku tak ho snědl s hořčicí a křenem.
Hezký večer.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Velice moc nezdravé, ale velice moc dobré !
tak to dělával ten Váš pan řezník z těch zabijačkových ocásků ;o)
Příjemný večer!
Včera jsem je koupila s shodou okolností, aniž bych tušila, jaký recept Blamanka právě vložila, zrovna dopekla. Jen jsem pod ocásky přidala dvě velké na kostičky nakrájené cibule. Tímto tedy potvrzuji: ano, ocásky lze kopupit, aspoň v Praze na Vinohradech ano
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Jé, to jsem kdysi dělala a bylo to móc dobré. Ani nevím, jestli se dnes dají koupit ocásky.