Recept Pan Pecen Pecen

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do osolenej muky nastruhame/nasekame maslo, premiesime, pridame vodu a zamiesime tuhsieaz tuhe cesto hladke na pohlad aj na omak.
Zabalime do folie, nechame v chlade odpocinut asi 15-20 min.

Pecienky/jatra dame do chopper (sekaci robot), osolime, okorenime, a posekame v hladku hmotu, do ktorej pridame na kolieska/ ma polovice nasekane olivy, premiesame.

Chlebikovu formu alebo daco pod. vymazeme maslom /kvapkou oleja, cesto vyvalkame na plat vacsi ako forma. Pomocou valceka prenesieme na formu a cesto nou vylozime tak aby nam okraje previsovali !

Nalejeme pecienkovu hmotu, pozakryvame cestom a upevnime. Zvysne cesto(ak nam zvysilo) odrezeme/odstip­neme. Mozeme z neho urobit male pasticky v mafinkovych formach a pod.

Potrieme rozslahanym vajickom, popichame!!! vrch spickou noza/vidlickou, vo vyhriatej rure upeceme do zlatava.

Ked nam pastika v cesticku prechladne, zistime ked po nej poklopeme zlahka dlanou ze mame medzi pastikou a cestom prazdy priestor. Takze ked ju budeme krajat cesto bude fuc od pastiky. Neprijemne ako pri krajani, tak pri podavani a nakoniec aj k jedlu.
Preto urobime potravinarsku zelatinu podla navodu na sacku ( dame trosku menej vody/vyvaru), vezmeme malinky lievik alebo daco podobne, napichneme bochnicek pod cesto a nalievame pomalinky zelatinu. Samozrejme na viacerych miestach, postupujeme logicky :-)

Pan Pecen Pecen zbalime do pec.papiera/folie a nechame stuhnut. Takto v chladnicke/chlade dobre zabaleny vydrzi dlho.
Podavame ako studenu misu ale aj ako hlavne jedlo, nakrajame ku uvarenym/opecenym zemiacikom dobry salatik trosku studenej horcicovej omacky/dip alebo nalozena cvikla…

Pri krajani sa nam krasne kraja, zelatina vyplnila co bolo treba a obohatila bochnik/pecen ako na pohlad tak aj na chut…
Dobru chut!

Pecen je slovensky bochnik.
Pecen na c a n makcen jsou jatra.
Trik so zelatinou mozte samozrejme pouzivat aj pri inych slanych naplnach napr. mlete masko/kuracie masko/namlete zvysky peceneho maska…

Recept je z kategorií: Studená kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.04.08 vloženo
  • 3439x zobrazeno

Ingredience

  • Cesto:
  • 2 salky muky
  • 1 salka masla/tuk
  • 1/2 salky vody
  • 1 Kl soli alebo podla chuti
  • Napln;
  • 500-600 gr kuracie pecienky/jatra
  • 3/4 KL soli
  • 1-2 Kl cierne korenie mlete/ podla chuti
  • struhnutie muskatovy orech-nemusi byt
  • 1 KL nove korenie mlete
  • 1/2-1 salka olivy cierne&olivy zelene alebo len jedny podla chuti
  • 1/2 KL suseneho rozdrveneho tymianu/oregana -nemusi byt
  • 1 zelatina potravinarska
  • 1 vajicko na potretie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pan Pecen Pecen

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 19.01.13 19:55

Birkana, napad ozaj dobry..naucila som sa od profesional..ani nevies ako dobre ze si ten recept vytiahla, vdaka :mavam:

 
birkana
1663 příspěvků 19.01.13 17:40
Trik se želatinou

… tak to je nápad! Občas peču paštiky, tak si na tuhle vychytávku musím vzpomenout :potlesk: :potlesk: :potlesk: Vždycky dělám na víčku paštiky „komínek“, ale i přesto se někdy odfukuje :,( Až upeču a nezapomenu-li, přidám foto :idea:

 
nynuna
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pan Pecen Pecen

Recept se mi líbí, ale fotečka by nebyla ???

 
jolana
5064 příspěvků 15.04.08 21:43
Re: Pan Pecen Pecen-alis

..dik :)..naozaj nic nedavam, ani :,-(lo ani maslo. Kuracie pecienky ked rozsekame tak su skoro vodove , nebat sa a kludne naliat. Vyjde jemna pastika. Praveze je bez :,-(la je ten trik. Ak chces urcite mozes cvrknut trosku vinka alebo konaku…fantazii a chuti sa medze nekladu… Nech sa dari a chuti, krasny den …:)

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pan Pecen Pecen, Jolanko...

… recept vypadá úžasně, chtěla bych ho vyzkoušet při nejbližší slavnostní příležitosti, myslím, že to bude kreativní obohacení studeného bufetu. Jen se ptám, není náplň trochu suchá? Nechtělo by to přidat něco vlhkého či mastného? Víno, koňak? Máslo či husí sádlo?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Květáková polévka Květáková polévka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz