Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do osolenej muky nastruhame/nasekame maslo, premiesime, pridame vodu a zamiesime tuhsieaz tuhe cesto hladke na pohlad aj na omak. Zabalime do folie, nechame v chlade odpocinut asi 15-20 min. Pecienky/jatra dame do chopper (sekaci robot), osolime, okorenime, a posekame v hladku hmotu, do ktorej pridame na kolieska/ ma polovice nasekane olivy, premiesame. Chlebikovu formu alebo daco pod. vymazeme maslom /kvapkou oleja, cesto vyvalkame na plat vacsi ako forma. Pomocou valceka prenesieme na formu a cesto nou vylozime tak aby nam okraje previsovali ! Nalejeme pecienkovu hmotu, pozakryvame cestom a upevnime. Zvysne cesto(ak nam zvysilo) odrezeme/odstipneme. Mozeme z neho urobit male pasticky v mafinkovych formach a pod. Potrieme rozslahanym vajickom, popichame!!! vrch spickou noza/vidlickou, vo vyhriatej rure upeceme do zlatava. Ked nam pastika v cesticku prechladne, zistime ked po nej poklopeme zlahka dlanou ze mame medzi pastikou a cestom prazdy priestor. Takze ked ju budeme krajat cesto bude fuc od pastiky. Neprijemne ako pri krajani, tak pri podavani a nakoniec aj k jedlu. Preto urobime potravinarsku zelatinu podla navodu na sacku ( dame trosku menej vody/vyvaru), vezmeme malinky lievik alebo daco podobne, napichneme bochnicek pod cesto a nalievame pomalinky zelatinu. Samozrejme na viacerych miestach, postupujeme logicky :-) Pan Pecen Pecen zbalime do pec.papiera/folie a nechame stuhnut. Takto v chladnicke/chlade dobre zabaleny vydrzi dlho. Podavame ako studenu misu ale aj ako hlavne jedlo, nakrajame ku uvarenym/opecenym zemiacikom dobry salatik trosku studenej horcicovej omacky/dip alebo nalozena cvikla... Pri krajani sa nam krasne kraja, zelatina vyplnila co bolo treba a obohatila bochnik/pecen ako na pohlad tak aj na chut... Dobru chut! Pecen je slovensky bochnik. Pecen na c a n makcen jsou jatra. Trik so zelatinou mozte samozrejme pouzivat aj pri inych slanych naplnach napr. mlete masko/kuracie masko/namlete zvysky peceneho maska....
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pan Pecen Pecen
5068 příspěvků 19.1.13 19:55
Birkana, napad ozaj dobry..naucila som sa od profesional..ani nevies ako dobre ze si ten recept vytiahla, vdaka
… tak to je nápad! Občas peču paštiky, tak si na tuhle vychytávku musím vzpomenout
Vždycky dělám na víčku paštiky
„komínek“, ale i přesto se někdy odfukuje
Až upeču a nezapomenu-li, přidám foto 
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept se mi líbí, ale fotečka by nebyla ???
5068 příspěvků 15.4.08 21:43
..dik
..naozaj nic nedavam, ani
lo ani maslo. Kuracie pecienky ked rozsekame tak
su skoro vodove , nebat sa a kludne naliat. Vyjde jemna pastika. Praveze je bez
la je ten trik. Ak chces urcite mozes cvrknut
trosku vinka alebo konaku…fantazii a chuti sa medze nekladu… Nech sa dari a
chuti, krasny den …:)
… recept vypadá úžasně, chtěla bych ho vyzkoušet při nejbližší slavnostní příležitosti, myslím, že to bude kreativní obohacení studeného bufetu. Jen se ptám, není náplň trochu suchá? Nechtělo by to přidat něco vlhkého či mastného? Víno, koňak? Máslo či husí sádlo?