Recept Ořechové prsty
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Troubu zapnete na 150 st. C. 10 orechových jader si odlozte, ostatní rozemelte. Rozemleté orechy smíchejte s bramborovou mouckou a práskem do peciva. Vejce s cukrem naslehejte do bela a do peny a vmíchejte do nich orechovou smes. Malý pekác (asi 20x20 cm) vymazte máslem. Dejte do nej orechové testo, uhladte a pecte ve vyhráté troube ca. 20 minut. Nechte chvíli vychladit, vyklopte na mrízku a nechte zchládnout úplne. Nakrájejte na "prsty" ca. 2x10 cm. Cokoládu spolu s olejem rozehrejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troube. Jednu polovinu prstu namocte do cokolády a prilepte na ni polovinu orechového jádra. Z tohoto mnozství je 20 prstu. Orechové prsty lze zmrazit ale bez ozdoby.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 29.09.09 vloženo
- 7166x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Ingredience
- 200 g jader vlasských orechu
- 1 PL bramborové moucky
- ½ KL prásku do peciva
- 2 vejce
- 1 dl cukru
- máslo na vymazání formy
- Ozdoba:
- 100 g cerné cokolády
- 1 PL oleje
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ořechové prsty
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ořechové prsty
Ano, máte pravdu, ale jsou někeré věci mezi nebem a zemí… Jako onehdy polemika o tom, že u nás váží 1cup mletého cukru 200g a u protinožců 120g
()
Úvahu nad množstvím ořechů potřebných na hmotnost 200 g bych uzavřela asi takto: Jsou některé suroviny, které prostě nejdou odpočítat, odměřit objemovou mírou, ale musí se vždy zvážit. Škoda, myslela jsem, že u tohoto receptu nebudu muset váhu vytahovat.
Sylvie, rozhodně nejsi za blbce. Jen se potvrdilo, že záleží na velikosti a stáří. V tomto případě samozřejmě ořechů.
No, u nás se rodí i oříšky…, ale stačíme je zkonzumovat než se usuší, rozbíjíme je hned pod keři jak postupě padají
)
()))
Znovu jsem navážil 200g půlených jader vlašských ořechů a následně spočítal; tetokrát jsem napočítal 60 ks! Takže se omlouvám za mystifikaci
2302 příspěvků 15.12.09 15:09
teda 50, vidíte, teď už jsem za blbce totálně
2302 příspěvků 15.12.09 15:09
No, já se Vám musím k něčemu přiznat, asi to není 30, já už to ke konci flákala a odhadovala…Omlouvám se.
v našich krajích je vžité, že ořech=vlašák tj. vlašský ořech, oříšek=lískový
Druhy, které u nás nerostou, nelouskám. Takže skutečně louskám vlašské ořechy. Lískáčů máme málo a jsou na louskání jaště horší, tak je s radostí věnuji příbuzným.
iva, mám zlozvyk: důvěřuj, ale prověřuj
) Hned jak to sem sylvie napsala, tak jsem si to
zvážil: na rozdíl od Vás i sylvie mám asi větší ořechy; 200g = 30 ks
)
Jak tak na to čučím, nelouskáte náhodou lískáče, že ne? o)))))
někde je chyba… přemohla jsem se, ale na 200 g jader jsem musela vylouskat 50 ks ořechů.
Asi máš nějaké obry.
2302 příspěvků 9.12.09 18:46
Ivuško, asi 32 neloupaných ořechů. Dnes mám víc času, tak co bych si nazablbla…
… samozřejmě jsem nakoupil loupané ořechy…
1. Nevím, nakoupil jsem letos 3kg á 80,– a teď podle potřeby jen melu, drtím, sekám…
2. Na tento recept je 200g málo…
prosím, a kolik kusů nevyloupaných ořechů je 200 g? Abych vylouskala jen potřebné množství… Mě to louskání totiž hrozně nebaví…
Upečeno ze dvou dávek=1plech. Chuťově výborné (jak jinak, když jsou to samé ořechy
) Nezdá se mi to příliš sladké. Tuto várku
nechám ztvrdnout na suchary; před Vánoci upeču znovu a potáhnu
čokoládou.
( 1 dl cukru je asi 65 g
Nevím proč autor míchá hrušky s jabkama
740 příspěvků 2.10.09 00:44
No tak upecene. Bohuzial som bola nedockava a vyklopila som to skor a spodok zostal v pekciku
Nechapem preco, ale zdalo sa mi to malo sladke
napriek tomu, ze uberam cukor z kazdeho receptu. Ale to je asi preto, ze tie
orechove stangle od kolegyne maju na vrchu sladku zltkovu polevu a som na to
zvyknuta.
Urcite urobim nabuduce s upravenym mnozstvom curku
Dakujem ze recept.
740 příspěvků 1.10.09 22:54
Uz je v rure. Som milovnik orechov. Kolegyna doniesla do prace take orechove prsty so zltkovou polevou, mnaaaaaam. Ale ked som si vypytala recept a zistila som kolko je v nich masla, fuuuu, hned ma presla chut. Sice som ich doma robila, ale sa mi zdali stale mastne. Tieto vyzeraju zlozenim nadejne, uvidime na chut
Potom dam vediet.
117 příspěvků 29.9.09 21:39
Ďakujem za odpoveď a keď vyskúšam recept, napíšem
)
717 příspěvků 29.9.09 19:05
Díky za to, ze jsi odpovedela za mne. Já totiz nevedel jak se u vás bramborová moucka jmenuje.
528 příspěvků 29.9.09 18:47
Bramborová moučka je Solamyl. Omlouvám se, že odpovídám za spisera.
117 příspěvků 29.9.09 18:35
Recept sa mi veľmi pozdáva, len jedna otázočka:
Bramborová moučka = SOLAMYL ?