Recept Omáčka 2-2-2

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Omáčka 2-2-2

Postup

Smetanu nalejte do kastrolku a privedte ji k varu.
Kastrolek stáhnete ze sporáku a do smetany pridejte za slehání sýr a zloutky. Slehejte tak dlouho az se sýr rozpustí a omácka je hladká. Ochutte ji solí a peprem a podávejte okamzite. Omácka se nedá ohrívat!
Podávejte k varené, dusené nebo smazené zelenine, treba ke kvetáku, brokolici nebo chrestu.

Tip.: Pokud má být omácka méne kalorická, lze místo smetany pouzít mléko.

Recept je z kategorií: Omáčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.04.10 vloženo
  • 4824x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 2 dl smetany ke slehání
  • 2 vajecné zloutky
  • 2 dl strouhaného sýra podle chuti (parmezán, gruyere a pod.)
  • sul
  • pepr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka 2-2-2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz