Recept Sýrová omáčka 2

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sýrová omáčka 2

Postup

Na pánvi rozpustíme asi 50 g másla, přidáme trochu mouky a necháme zpěnit, přidáme 1/8 l smetany, sůl, pepř, několik kapek citronové šťávy a větší hrst strouhaného sýra. Např. eidamu a za stálého míchání zahříváme ale nevaříme. Čekáme až se všechen sýr v omáčce rozpustí, ta musí být hladká a hustá, ale ne kašovitá.

Hodí se k masům, rybám a zelenině

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 158791x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50g másla
  • 1/8 l smetany
  • citron
  • 20 dkg strouhaného sýra
  • 1 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 26.10.18 12:04

Omáčka připravena ze směsi sýrů (gouda, niva, čedar). Okořeněna natí plocholisté petržele; část jsem vmíchala do omáčky, část navrch na ozdobu při podávání.

Podávala jsem se špenátovými noky, ty jsem koupila hotové :-O . Příště nebudu pohodlná a raději je uvařím.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eidam Sýroví 25.05.12 19:05

Udělejte si ji.

Diskuse k receptu Sýrová omáčka 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sýrová omáčka

jiná varianta - 2 lžíce másla, lžíce hladké mouky, malá cibule, sůl, pepř, 1 bobkový list, smetana, 5 lžic strouhaného sýra, hrnek vody nebo vývaru - z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, přidáme sůl, pepř a nadrobno nakrájenou cibuli. Po částech vmícháme smetanu, přisypeme bobkový list a vaříme asi 15 minut. Nakonec přisypeme strouhaný sýr a vaříme ještě 5 minut. Do omáčky můžeme přidat osmažené kuřecí maso.

Labužník jirka.j03
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Sýrová omáčka

Omáčka se mi povedla, ale místo strouhaného sýru jsem rozpustil semetanový sýr,roztiratel­ný.Hrudky tímto mizí.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Nevím to určitě...

ale myslím si, že druh sýru může velice ovlivnit kvalitu a hladkost omáčky. Vhodný je mimo jiné na př. Gruyere, Gouda, Emmenthalský sýr a jak Pepíno udává Eidamský sýr, který se přidává do bešamelové omáčky (zásmažka z másla a mouky+přimíchané mléko, nebo smetana), která je tím pádem už teplá. Malinké hrudky by mohl způsobit na př. Parmesánský, nebo podobný sýr. Ahoj!

Celerka
35 příspěvků 25.01.09 03:43
?

Měla jsem sýr nastrouhaný na jemném struhadle, navařila jsem omáčku jen prohřívala, moc jsem se snažila, a stejně nevím kde jsem chybovala. Nemůže to být třeba tím, jestli je smetana studená nebo už teplá, když se tam ten sýr přidává?

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
:o)

Mě se to taky jednou stalo, ale bylo to proto, že jsem byla lenivá sýr nastrouhat najemno, a nakrájela jsem ho jen na kostičky. Pokud si to měla nastrouhané na jemném struhadle nedokážu posoudit v čem je problém. Takže pokud někdo ví pomoc, taky se ráda poučím :o))) Díky :o)

Celerka
35 příspěvků 25.01.09 03:43
Sýrová omáčka

Omáčka byla moc dobrá, ale můžete mi poradit co jsem udělala špatně, že mi v ní zůstaly malinké (a ne moc) hrudky sýru? Když se nalila na maso, tak to nebylo poznat. Ale když jsem ji chutnala samostatně, tak ty malinké hrudky tam byly cítit na jazyku. Díky moc za radu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hruškový koláč Hruškový koláč
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz