Recept Boloňská omáčka 2

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupanou cibuli, zeleninu a slaninu pokrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme. Cibuli a zeleninu na ní zhruba 25 minuty osmahneme. Přidáme mleté maso a propečeme ze všech stran. Přidáme rajský protlak, vývar, víno a koření. Na malém ohni nepřikryté asi 30 min. podusíme. Podle chuti osolíme.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 30165x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 50 g celeru
  • 30 g slaniny
  • 300 g mletého masa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 300 ml masového vývaru
  • 150 ml červeného vína
  • 1 bobkový list
  • pepř, muškát, sůl

Doporučená příloha

  • těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

youngzee 23.10.10 12:16

dobrej recept, ale přidal jsem česnek, rajčata v plechovce a čerstvý rajčata

Diskuse k receptu Boloňská omáčka 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
youngzee
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.10.10 12:16

dobrej recept, ale přidal jsem česnek, rajčata v plechovce a čerstvý rajčata

Frantiska
927 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Boloňská omáčka

ja nedávám vývar, ale rajčata v konzerve (v lete cerstve), rajčatovou šťávu, hodně řapíkatého celeru, cibule, mrkve a taky vína, žádnou slaninu (musím ji tam někdy přidat :) Vařím to několik hodin (mám pocit, že čím déle, tím je to lepší). Na konci přidávám čerstvou bazalku. Dělám jí hodně, co se nesni dam zmrazit a pak mam kdykoli rychlý oběd nebo večeři.

Občas si při ochutnávání říkám, že těstoviny tuto dobrotu kazí.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Boloňská omáčka

Přesto že má tato omáčka domov v Itálii, klidně by mohla dostat australské občanství.
Hlavně mezi dětmi je tady absolutní jednička.

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Boloňská omáčka

… a jako spravny purista dodavam, ze celer by mel byt rapikaty (1 az 2 rapiky), slaninky trosku vic, a nejlepe te susene, to cele se smazi na masle a rajcata lepe z konzervy nez protlak. Korenit uz staci akorat soli a peprem, bolonska nema mit aroma jako rajska ze skolni jidelny. A nejlepsi prilohou jsou tagliatelle, nebot i na tvaru, nejen na delce, zalezi:-)

sambar
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Boloňská omáčka

místo červeného vína jsem před přidáním rajčat a protlaku šplíchnul zlatou tequillu. muškát - květ. bobkový list šel asi po 5min dušení ven, bál jsem se příliš silné chuti. vynikající! díky

marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Boloňská omáčka

Zkusila jsem tuhle boloňskou - je moc dobrá!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz