Recept Boloňská omáčka 2

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupanou cibuli, zeleninu a slaninu pokrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme. Cibuli a zeleninu na ní zhruba 25 minuty osmahneme. Přidáme mleté maso a propečeme ze všech stran. Přidáme rajský protlak, vývar, víno a koření. Na malém ohni nepřikryté asi 30 min. podusíme. Podle chuti osolíme.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 30322x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 50 g celeru
  • 30 g slaniny
  • 300 g mletého masa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 300 ml masového vývaru
  • 150 ml červeného vína
  • 1 bobkový list
  • pepř, muškát, sůl

Doporučená příloha

  • těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

youngzee 23.10.10 12:16

dobrej recept, ale přidal jsem česnek, rajčata v plechovce a čerstvý rajčata

Diskuse k receptu Boloňská omáčka 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Boloňská omáčka 2

youngzee
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.10.10 12:16

dobrej recept, ale přidal jsem česnek, rajčata v plechovce a čerstvý rajčata

Frantiska
927 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boloňská omáčka

ja nedávám vývar, ale rajčata v konzerve (v lete cerstve), rajčatovou šťávu, hodně řapíkatého celeru, cibule, mrkve a taky vína, žádnou slaninu (musím ji tam někdy přidat :) Vařím to několik hodin (mám pocit, že čím déle, tím je to lepší). Na konci přidávám čerstvou bazalku. Dělám jí hodně, co se nesni dam zmrazit a pak mam kdykoli rychlý oběd nebo večeři.

Občas si při ochutnávání říkám, že těstoviny tuto dobrotu kazí.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boloňská omáčka

Přesto že má tato omáčka domov v Itálii, klidně by mohla dostat australské občanství.
Hlavně mezi dětmi je tady absolutní jednička.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boloňská omáčka

… a jako spravny purista dodavam, ze celer by mel byt rapikaty (1 az 2 rapiky), slaninky trosku vic, a nejlepe te susene, to cele se smazi na masle a rajcata lepe z konzervy nez protlak. Korenit uz staci akorat soli a peprem, bolonska nema mit aroma jako rajska ze skolni jidelny. A nejlepsi prilohou jsou tagliatelle, nebot i na tvaru, nejen na delce, zalezi:-)

sambar
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Boloňská omáčka

místo červeného vína jsem před přidáním rajčat a protlaku šplíchnul zlatou tequillu. muškát - květ. bobkový list šel asi po 5min dušení ven, bál jsem se příliš silné chuti. vynikající! díky

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boloňská omáčka

Zkusila jsem tuhle boloňskou - je moc dobrá!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz