Recept Okouník mořský v zeleninovém pyré

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Okouník mořský v zeleninovém pyré

Postup

1. Troubu předehřejeme. Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme 20 min. v osolené vodě. 2. Hrášek s mrkví necháme okapat a v kuchyňském robotu nahrubo rozmixujeme. Z krajíců chleba odkrojíme kůrku, střídku rozdrobíme a vmícháme do zeleninového pyré. 3. Petrželku najemno posekáme. 2/3 množství při­dáme s vejcem k zelenině a vše dobře promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. 4. Filé omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Pak je vložíme na vymazaný plech a potřeme zelenino­vým pyré. Pečeme 15 min. Citrony nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talíře. Na ně upravíme, rybu a podáváme s bramborami.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.12.02 vloženo
  • 3861x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 580 kcal, 2420 kj, 37 g bílk., 20 g tuků, 61 g sacharidů
  • 600 g brambor
  • 1 sklenice hrášku s mrkví (720 ml)
  • 4 krajíce bílého chleba
  • 1 svazek petrželky
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 4 filé z okouníka mořského
  • tuk na vymazání plechu
  • 2 citrony

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Okouník mořský v zeleninovém pyré

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz