Recept Okouník mořský se smetanovou kapustou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Okouník mořský se smetanovou kapustou

Postup

1. Kapustu přepůlíme, očistíme, vnitřní listy uvol­níme od košťálu, omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. 2. Kapustu dáme do hrnce. Zalijeme vý­varem, uvedeme do varu a asi 5 min. vaříme pod bodem varu. Přidáme smetanu, osolíme a opepříme. 3. Filety omyjeme a osušíme, poka­peme citronovou šťávou a osolíme. 4. V pánvi rozehřejeme olej a filety na něm opékáme po obou stranách asi 5 min. Opepříme. Okouníka rozdělíme na talíře se smetanovou kapustou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Tip: Místo okouníka mů­žeme použít také filety z mořského lososa.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 10.10.02 vloženo
  • 3905x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 400 kcal, 29 g bílkovin, 26 g tuků, 9 g sacharidů
  • 1 kapusta
  • 100 ml vývaru (z kostky)
  • 200 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • 4 filety z okouníka mořského (po 150 g)
  • šťáva z 1 citronu
  • 3 lžíce oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Okouník mořský se smetanovou kapustou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz