Recept Nízkotučná a přesto výborná krémová zeleninová polévka

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nízkotučná a přesto výborná krémová zeleninová polévka

Postup

Ve velkém hrnci s vývrem pomalu vařit cibuli, česnek a brambory asi 20min. Ochutit polévku solí, pepřem a přidat špenát. Vařit dalších 10min. Sejmout s ohně a nechat trochu vychladnout. Po částech polévku rozmixovat a vrátit ji do hrnce. Zašlehat dovnitř sýr a mléko a chvíli pomalinku podusit. Ochutit sherry vínem a podávat s krutony. TIP: Polévka se může připravit i z jiné zeleniny, jako je zelí, kapusta, řepa cvikla/burák, atd.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 20.08.03 vloženo
  • 9985x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velká cibule, na drobno posekaná
  • 1+ rozdrcený česnek
  • 900g moučných brambor, na kostky nakrájených
  • 2 stonky celeru, posekané
  • 1.2l zeleninového vývaru
  • 250g čerstvého špenátu, dobře opraného
  • 200g nízkotučného krémového sýra
  • 300ml nízkotučného mléka
  • trocha suchého sherry vína
  • sůl a pepř
  • petrželka na ozdobu
  • krutony/kostky ze selského chleba na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nízkotučná a přesto výborná krémová zeleninová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz