Recept Nam jeem yang - thajská sladko/kořeněná omáčka k namáčení

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve hmoždíři rozdrtit na hrubo sůl, česnek a papričky. Nebo vše položit na destičku a sekat a sekat tak dlouho, až je vše rozsekané a smíšené. V malém kastrolku smíchat chili pastu s octem a cukrem a na středním ohni vše přivéct do varu, snížit teplotu a nechat pomalinku za častého zamíchání probublávat asi 10 minut. Omáčku přendat do ohnivzdorné misky a před podáváním ji nechat vystydnout k pokojové teplotě. TIP: Vznikne asi 80 ml omáčky, která ve vzduchotěsné nádobě vydrží v chladničce až 1 měsíc. Výborně se hodí ke grilovaným kuřatům a jiným grilovaným a smaženým pokrmům. Zkuste ji na rybí kebaby, jarní závitky atd.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 02.11.06 vloženo
  • 4522x zobrazeno

Ingredience

  • 1 lžička hrubé soli
  • 1 lžíce na hrubo posekaného česneku (použijete-li čínskou chili-česnekovou omáčku, tak vypustit)
  • 1 lžičku na plátky nakrájené malé thajské chili papričky (phrik khee nu, nebo jiné), nebo 4 lžičky čínské chili-česnekové omáčky
  • 12 lžic destilovaného octa, nebo jablečného
  • 280 g bílého jemně krystalového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nam jeem yang - thajská sladko/kořeněná omáčka k namáčení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz