Recept Nam jeem yang - thajská sladko/kořeněná omáčka k namáčení

babi Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ve hmoždíři rozdrtit na hrubo sůl, česnek a papričky. Nebo vše položit na destičku a sekat a sekat tak dlouho, až je vše rozsekané a smíšené. V malém kastrolku smíchat chili pastu s octem a cukrem a na středním ohni vše přivéct do varu, snížit teplotu a nechat pomalinku za častého zamíchání probublávat asi 10 minut. Omáčku přendat do ohnivzdorné misky a před podáváním ji nechat vystydnout k pokojové teplotě. TIP: Vznikne asi 80 ml omáčky, která ve vzduchotěsné nádobě vydrží v chladničce až 1 měsíc. Výborně se hodí ke grilovaným kuřatům a jiným grilovaným a smaženým pokrmům. Zkuste ji na rybí kebaby, jarní závitky atd.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 02.11.06 vloženo
  • 5137x zobrazeno

Ingredience

  • 1 lžička hrubé soli
  • 1 lžíce na hrubo posekaného česneku (použijete-li čínskou chili-česnekovou omáčku, tak vypustit)
  • 1 lžičku na plátky nakrájené malé thajské chili papričky (phrik khee nu, nebo jiné), nebo 4 lžičky čínské chili-česnekové omáčky
  • 12 lžic destilovaného octa, nebo jablečného
  • 280 g bílého jemně krystalového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nam jeem yang - thajská sladko/kořeněná omáčka k namáčení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Reveňový koláč Reveňový koláč
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz