Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Colonel Sanders Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Prvni den: Nakrajej melouna na platy a vyskrabej kuru tak, ze na ni nezustane zadna cervena cast melounu. Pak odkroj tvrdou venkovni zelenou kuru. Toto je to nejhorsi na celem procesu. Zustane pomerne mekci vnitrni kura melounu. Nakrajej ji na vetsi kostky. Kostky by meli byt tak velike, ze se vejdou pohodine do pusy jako jedno sousto. Ve velke mise rozpust sul ve vode. Dej kostky kuru do tohoto roztoku. Najdi talir, ktery se vejde do misy a dej ho na melouna. Zatezkej talir tak, aby kura byla ponorena do vody. Macej kuru 24 hodin. Druhy den: Var vsechny zbyle ingredience v hrnci na pomalem plameni 5 - 6 minut. Zatim, co se sirup vari, zced kuru a vyplachni ji ve vode. Opet zced. Vyplachni misu ve ktere se namacele kura a dej do ni vyplachnutou kuru. Prikrej kuru talirem a zatezkej ho jenom velmi lehce. Nech kuru odpocivat 24 hodin. Treti den: Sterilizuj 6 pullitrovych zavarovacich sklenic. Dej kuru a sirup do velkeho hrnce a prived do varu. Deravou lzici dej kuru do sklenic a trochu stlac. Rozdel citrony a koreni rovnomerne do kazde sklenice. Pak nalej sirup do sklenic tak, ze saha asi 1 cm pod vrsek sklenic. Zavri sklenice vickama. Zavar sklenice plne potopene ve vrouci vode 10 minut. Zavarenina potrebuje sedet v klidu alespon jeden tyden. Nekolik tydnu je vsak mnohem lepsi.
Recept je z kategorií: Chuťovky Speciality Zábavné recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nalozena kura z melounu rovnou z Dixie
Colonel, to ja znam, je to moooc dobre a zajiste nevsedni
84 příspěvků 19.12.10 11:42
Velice zajimave a nevsedni
Mam kamaradku, ktera je blazen do zavarovani,
myslim ze ten recept oceni, uz ji to tisknu 
Jj, něco podobného provádím tady:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Možná i u amerického receptu by šlo zkusit:
*Největší překvapení je pro oko vodní meloun Odkrojte (škrabkou na brambory) pouze tu tvrdou vrchní zelenou slupku (ta bílá ať zůstane), rozkrájejte meloun jak jste zvyklí, vykrojte vnitřek vč. semínek i s tou „polystyrenovou“ dužinou a snězte, ale ta pevná červená dužina pod kůrou ať zůstane Nakrájejte asi 2 cm silné řezy a ty potom znovu napříč po 2 cm. Budete tedy mít hranolky 2×2× 4cm (cca). Ovoce podrobíte výše uvedenému proslazovacímu postupu a odměnou vám bude produkt skoro v barvách italské trikolory