Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Všechno ovoce přes noc marinovat v alkoholu. Smíchat jablka, cibuli a celer s máslem a na středním ohni smažit, až je cibule měkká, asi 10 minut. Sem tam zamíchat. Rozehřát 2 lžičky oleje a za stálého míchání opražit na něm ořechy do zlatova. Přendat cibulovou směs z pánve do mísy, přidat marinované ovoce a všechny ostatní ingredience. Dobře vše promíchat. Po naplnění krůty nádivkou uzavřít otvor půlkou, nebo celým jablíčkem. Zašít otvor, chcete-li. Naplněná krční část se uzavře přeloženou kůží a kovovou jehlou. Nepřecpat krůtu nádivkou a nadívat ji krátce před pečením. Když nějaká nádivka zbyde, tak ji dát do vymazané zapékací misky a péct ji v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut do křupava. P.S. V této nádivce není chléb, ani rýže atd. TIP: Máte-li solené ořechy. Vložit je do cedníku a propláchnout vodou. Osušit je na ubrousku. Nikdy nemíchat syrové maso a zeleninu s touto nádivkou. Nikdy nenechat nádivku, nebo naditou krůtu sedět při pokojové teplotě déle než 2 hodiny.
Recept je z kategorií: Drůbež
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nádivka s ovocem a oříšky moc dobrá do drůbeže