Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
manek Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mouku smícháme se solí a pepřem a obalíme v ní maso z mušlí. Na hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 1 lžíci másla. Lehce osmažíme mlže a přendáme je do misky. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a 3 lžíce másla, vsypeme cibuli a restujeme do sklovita. Přidáme žampiony, bazalku, trochu soli a pepře. Dusíme asi 3 minuty, potom přidáme víno a vaříme na silném plameni, dokud se neodpaří polovina objemu tekutiny. Přidáme rajčata a vodu, kterou pustily mušle. Dusíme za stálého míchání, až sos zhoustne. Potom vložíme mlže, přidáme česnek a silně zahřejeme – nevaříme! Posypeme natí z petrželky a podáváme.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mušle sv. Jakuba s žampiony a rajčaty
díky!
4813 příspěvků 16.9.09 17:34
to jsme se zase pěkně napapali, že se ani hýbat nemůžeme.
Už je v oblíbených. Díky.
Bedlo, nech si chutnat!
Pro ty, kteří nevědí, jak tento mlž vypadá: obrázek mušle je u mě v deníčku.
Určitě vyzkouším - tyhle potvory jsou moc jedlý. Díky manku.