Recept Lastury Svatého Jakuba z Francie

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Lastury Svatého Jakuba z Francie

Postup

Vyjmout nohu a žílu ze svalu lastury. Vložit je do kastrolku společně s žampiony, vodou, rozdrobenou polévkovou kostkou, a vínem. Bez vaření sehřát, až se svaly lastur změní v matné. Vyjmout houby a svaly lastur, osušut je na ubrousku. Uschovat tekutinu a přelít ji přes síto. Převařit tekutinau naprudko, až se zredukuje na 250ml. Rozehřát máslo na pánvi a zamíchat do něj kukuřičný škrob. Za stálého míchání vařit po 1 min. Postupně přidávat vývar, mléko a míchat, až vše zhoustne. Snížit teplotu a za stálého míchání nechat ještě probublávat po 1 min. Zamíchat do všeho smetanu a citronovou šťávu. Smíchat máslo navíc v misce se strouhankou a sýrem. Rozdělit svaly lastur a houby do jednotlivých mušlí/lastur (mohou být i ohnivzdorné porcelánové) a posypat je šalotkou. Zalít vše omáčkou a posypat směsí sýru a strouhanky. Položit na plech a ten pod rozehřátý gril v troubě a ogrilovat tak dlouho, až je strouhanka zlatohnědá. P.S. Recept má název ¨Coquilles Saint - Jacques¨.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 13.03.04 vloženo
  • 8669x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 750g lastur
  • 250g malinkých houbiček - žampionů
  • 500ml vody
  • 1 kuřecí polévková kostka
  • 250ml bílého suchého vína
  • 60g másla
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 170ml mléka
  • 110ml smetany
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 30g másla rozpuštěného navíc
  • 250ml suché strouhané housky
  • 2 lžíce Parmesan sýra nastrouhaného
  • 4 zelené šalotky posekané

Doporučená příloha

  • Bageta a zbytek bílého vína.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lastury Svatého Jakuba z Francie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz