Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
canario447 Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Niekolko rokov som pobyval na Kanarskych ostrovoch a tam sa ku kazdemu jedlu
podava miestna omacka mojo ( mocho) bud zelena, alebo cervena. Kedze mi
prezradili originalny recept podelim sa s nim.
Tato omacka sa podava hlavne k rybam, masu a varenym zemiakom v supke
Orginal sa to robi v maziari ale da sa aj ponornym mixerom Takze najskor sa dobre popuci a pomelie rasca potom vsetok cesnak so solou,prida sa posekana paprika a zasa popuci a na koniec posekana petrzlenova vnat a vsetko sa poriadne popuci. Ak sa to robi mixerom,moze sa pridat troska vody ( len trochu aby to nebolo take suche pri sekani mixerom) Ked je to vsetko dobre popucene ( posekane) postupne sa pridava olej a dobre sa vymiesa ( v pripade mixera sa da olej pridat naraz).Konecny vzhlad by mal byt kremovity ( samozrejme ze zeleny ) Niekde sa pridava aj trocha majonezy aby sa neodeloval olej Je to vynikajuce natriet na opecene maso,alebo opeceny syr(bez obalovania) na pecene ryby a pod
Recept je z kategorií: Omáčky
ryby, maso, cersvy syr, zemiaky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mojo verde
Jasně, znám a je výborná. A pro informac,i kdo to nezná, mojo je v aztéckém ojazyce omáčka, pak se to rozšířilo na jižní ameriku a španělština název převzala. Takže jméno je, doslova přeloženo zelená omáčka.