Recept Matjesový salát s fazolovými lusky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Matjesový salát s fazolovými lusky

Postup

1. Fazolové lusky očístíme, omyjeme a vaříme asi 10 min. v osolené vodě. Rajčata očistíme, omyje­me a nakrájíme na dílky. Hrušku oloupeme, rozpů­líme, vyřízneme jádřinec a dužinu pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Kopr omyjeme, osušíme a najemno posekáme. 2. Rozšleháme ocet, olej a hořčici. Zálivku osolíme, opepříme a osladíme. Vmícháme cibuli a kopr. 3. Fazolové lusky scedíme, prolijeme studenou vo­dou a necháme okapat. Matjesové filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Štěrbák očistíme, osušíme a natrháme na kousky. Promícháme s lus­ky, rajčaty, hruškou a zálivkou. Narovnáme na mí­su a posypeme matjesovými kousky.

Recept je z kategorií: Rybí saláty

Nahlásit recept

  • 08.08.02 vloženo
  • 3852x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 20 g bílkovin, 32 g tuků, 19 g sacharidů
  • 200 g fazolových lusků
  • sůl
  • 6 rajčat
  • 1 hruška
  • 1 cibule
  • 1/2 svazku kopru
  • 6 lžic oleje
  • 3 lžíce středně ostré hořčice
  • pepř
  • cukr
  • 400 g matjesových filetů
  • 1 štěrbák

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Matjesový salát s fazolovými lusky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jarní pochoutka - chřest

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz