Recept Matjesový salát s fazolovými lusky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Matjesový salát s fazolovými lusky

Postup

1. Fazolové lusky očístíme, omyjeme a vaříme asi 10 min. v osolené vodě. Rajčata očistíme, omyje­me a nakrájíme na dílky. Hrušku oloupeme, rozpů­líme, vyřízneme jádřinec a dužinu pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Kopr omyjeme, osušíme a najemno posekáme. 2. Rozšleháme ocet, olej a hořčici. Zálivku osolíme, opepříme a osladíme. Vmícháme cibuli a kopr. 3. Fazolové lusky scedíme, prolijeme studenou vo­dou a necháme okapat. Matjesové filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Štěrbák očistíme, osušíme a natrháme na kousky. Promícháme s lus­ky, rajčaty, hruškou a zálivkou. Narovnáme na mí­su a posypeme matjesovými kousky.

Recept je z kategorií: Rybí saláty

Nahlásit recept

  • 08.08.02 vloženo
  • 3971x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 20 g bílkovin, 32 g tuků, 19 g sacharidů
  • 200 g fazolových lusků
  • sůl
  • 6 rajčat
  • 1 hruška
  • 1 cibule
  • 1/2 svazku kopru
  • 6 lžic oleje
  • 3 lžíce středně ostré hořčice
  • pepř
  • cukr
  • 400 g matjesových filetů
  • 1 štěrbák

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Matjesový salát s fazolovými lusky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz