Recept Marinovaná hovädzia škraňa -líčko Pra

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dobre namäkko uvarená škraňa sa pokrája na tenké štvorčeky, dá do misy, pridajú sa listy pokrájanej cibule aj miešané korenie, posolí sa, pridajú sa celé kapary, pár lyžíc oleja aj palinového (estragónového) octu a toto sa nechá na chladnom mieste zakryté stáť.
Zo suda sa vezme za misu kyslej kapusty a k nej pokrájame pár natvrdo uvarených vajec.
Všetko spolu sa dá na stôl.

Miešané korenie:
Z každého druhu sa vezme po lóte, a to: muškátový kvet a orech, biele a čierne korenie, bobkový list a bazalka. Všetko sa usuší, spolu v mažiari potlčie, preoseje sa cez jemné sito a dá do plechovej nádobky, ktorá nevtiahne tuhú vôňu korenia do seba (nie drevená).

Poznámka:
Opísané z kuchárskej knihy:
Ján Babilon: „Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči“

Škraňa = pysk, papuľa, čeľusť
Lót = stará váhová jednotka, podľa miesta a mesta a štátu rozličnej hodnoty

Recept som odskúšala z vareného hovädzieho mäsa - krku. S korením som experimentovala. Myslím, že si zaslúži zverejnenie.

Recept je z kategorií: Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.03.09 vloženo
  • 3267x zobrazeno

Ingredience

  • Viď nižšie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaná hovädzia škraňa -líčko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.03.09 14:28
Re: Marinovaná hovädzia škraňa (PRA)-líčko

aha, ospravedlňujem sa, rýchlejšie píšem ako čítam ;o)

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.03.09 14:28
Re: Marinovaná hovädzia škraňa (PRA)-líčko

škraňa je síce spisovne, ale mám pocit, že u mäsiara (řezníka) som to skôr našiel pod označením „hovädzie líčko“ ?

 
anickav
2904 příspěvků 26.03.09 15:03
Re: Marinovaná hovädzia škraňa (PRA)-líčko

Jandule, čierne aj biele korenie je v podstate to isté, biele sú zrelé semienka korenia, zbavené šupky. Čierne sú nezrelé. Piper nigrum. ( Biele korenie = pepř bílý?)

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 26.03.09 14:42
Re: Marinovaná hovädzia škraňa (PRA)-líčko

Ještě jednu vysvětlivku - co to je biele korenie? Čierne je pepř, to vím. Díky.

 
mrtvola
1394 příspěvků 26.03.09 05:45
Re: Marinovaná hovädzia škraňa (PRA)

Misko, to je přece „Ochsmaul“, česky tuším volská tlama.

 
Miska12
108 příspěvků 26.03.09 00:50
Re: Marinovaná hovädzia škraňa (PRA)

Jsem původem Slovák ale nemtudom.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz