Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník marianne02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lilky omyjeme, celé i se stopkou opečeme v předehřáte troubě na 200 - 220 °C na plechu s pečícím papírem, až jsou měkké. Sloupneme tenkou slupku a rozmačkáme vidličkou, nemixujeme v mixéru, tento salát by neměl mít úplně kašovitou konzistenci. Přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olej, sůl a dobře promícháme. Na konec - ještě za horka - lehce vmícháme rozdrobený sýr feta ve větších hrudkách, aby se úplně nerozpustil. Ozdobíme černými olivami. Kali orexi, dobrou chuť. Poznámka: Pokud opečeme lilky na roštu nad ohněm, dužina si zachová světlou barvu.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lilkový salát se sýrem feta- Melitzanosalata me feta
2452 příspěvků 30.5.09 04:36
Musím vytáhnout tenhle úžasný recept na světlo Boží; vyzkoušejte, nebude litovat. Já ho tenhle týden dělala už dvakrát, moc nám chutná.
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolano, ano, česnek vynechat nelze:-)) Citronovou šťávu nedávám, když nemám fetu, balkánský sýr je někdy poněkud kyselý.
Di
2452 příspěvků 25.1.09 03:43
Dámy, už dýl Vám to chci napsat - Vaše recepty a tipy jsou naprosto úžasné, moc dík za to, že jste se tu vyskytly.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Marianne, my cesnak a citron vynechat nemozeme, v tom pripade by to nikto nejedol . Ale chutnucke a lahodne to je velmi … Dakujem
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolano, díky, jsem ráda, že Ti chutnalo. My lilkový salát připravujeme jen tímto způsobem, s fetou - dáváme ale víc česneku a vynechávám ocet i citron. šťávu.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Marianne… ukuchtene a uz aj zjedene s olivami, paradajky, redkvicky a uhorky..... lahoda. Fantasticka obmena baklazanov, ktore mame velmi radi . Dakujem lahodne recepty
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Doufám, že vám všem bude chutnat stejně jako naší rodině. Děkuji.
Hmmmm, lilky mám, fetu taky, tohle já můžu...... Marianne, jen houšť…Ď.
připravuji hodně podobný Melitzanosalata s česnekem a petrželkou, ale bez sýra. Nakonec zdobím proužky kapie a černou, nebo zelenou olivou a podávám s plochým chlebem. Příště vyzkouším se sýrem!
S přáním příjemného dne,
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Zařazuji do oblíbených, díky.
S pozdravem
Kombinace lilek (můj milovaný) + česnek nemůže být nikdy špatná!
Díky
P.