Recept Plněný lilek pro dva

(Hodnoceno 1x) Ostatní kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněný lilek pro dva

Úvod

Plněný lilek s pečeným květákem - lahůdka ze zbytků - co se našlo v ledniččce.
A pokud se nepoužije maso, smlsnou si i vegetariáni.

Postup

Troubu nahřejeme na 375 F (190 C) Lilek rozřízneme podélně napůl, vydlabeme dužinu, ponecháme asi 3/4 cm okraje. Snažíme se neporušit slupku! Papriku, dužinu z lilku, a cuketu nakrájíme (na proužky, kostičky, kolečka...), papriku zatím nemícháme s ostatní zeleninou. Česnek nakrájíme na plátky nebo na nudličky. V hlubší teflonové pánvi osmažíme na olivovém oleji nakrájenou papriku, ne prudce - asi minutu - přidáme česnek, lilek a cuketu a smažíme vše jen tak do poloměkka. Shrneme směs na okraj pánve a na protější straně osmažíme maso. Pak smícháme vše dohromady, ještě minutku smažíme, vmícháme nakrájené syrové rajče (teď už nesmažíme), okořeníme bazalkou, nasekanou petrželkou, pepřem a solí. Naplníme lilky, vložíme do malé zapékací misky, podlejeme horkou vodou - asi 2 cm, přikryjeme poklicí nebo folií. Květák nakrájíme na 2,5 - 3 cm plátky, osolíme, opepříme. Menší plech vyložíme papírem na pečení, na něj položíme plátky květáku, pocákáme je olivovým olejem a přikryjeme dalším papírem na pečení. Oba pekáčky vložíme do nahřáté trouby, ne úplně dolů. Asi po 15-ti minutách květák otočíme, přikryjeme a pečeme do měkka – 20-30 minut. Na lilky po 30ti minutách pečení rozdrobíme fetu, nejlépe středem a ještě chvíli zapečeme. V lilku se utvoří chutná šťáva, do které se dá chleba namáčet. Také vývar v misce z pečení lilků se dá použít do jiného jídla.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 10.06.11 vloženo
  • 16205x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 střední lilek
  • 1 červená paprika - silnostěnná
  • 1 malá cuketa
  • 1 rajče
  • 4 větší stroužky česneku
  • hrst mletého kuřecího masa
  • sýr Feta
  • lžička sušené bazalky
  • čerstvá petrželka
  • mořská sůl, barevný pepř, (cayenne pepper - nemusí být)
  • olivový olej
  • malý květák
  • tzatziki
  • pečivo

Doporučená příloha

  • tzatziky a česnekový nebo olivový chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bajoo 26.10.16 17:22

Moc dobré!

Odkaz na uvaření

Anitta 05.07.11 20:38

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Anitta 10.06.11 20:32

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Plněný lilek pro dva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Anitta
521 příspěvků 05.07.11 20:44

Přidávám další foto k Lilku pro dva, nebo-li co dům dá. Zbytek mletého krocaního, dva zbylé brambory a dva zapomenuté „sweet potatoes“ (sladké brambory?) , z těch jsem udělala kaši a náplň do lilků okořenila jiným kořením. Další chutná rychlovka :-D

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jarní pochoutka - chřest

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz