Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lilky propícháme silnou jehlicí a grilujeme buď nad ohněm nebo pod grilem v troubě. Nesmí být příliš měkký, protože budeme ještě jednou grilovat. Nejlépe po 10 minutách vyzkoušet. Necháme mírně vychladit, v lilku vyřízneme i s dužinou hlubší zářez asi 8-10 cm široký, od okvětí ke stopce. Dužinu pokrájíme a necháme si ji na pokrytí. Drcený česnek, olivový olej, čerstvou jemně nakrájenou bazalku promícháme, přidáme pokrájený sýr feta, mírně osolíme, opepříme, vložíme do vyříznutého otvoru, poklademe kousky dužiny a dáme asi na 10 minut pod gril. Tak zní recept. Ochutnala jsem s kuskusem, kuřecím masíčkem a fetou. Příloha byla zeleninová. Kdo zvládne upéct řecký chléb ... bude to ta správná dobrota. Zdroj: Pavluša
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Grilovaný lilek
přiznám se, že čekám jen na příležitost. První předpoklad … nejít do práce, takže budou v pátek k večeři. Ale nebudu dělat chutě. Brzské uzdravení.
144 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo, diky. Tohle vyzkousim jen, co me pusti domu. Uz ted na to mam hroznou chut. A klidne i bez vseho ostatniho, ale hlavne s tim cesnekem, bazalkou a olivovym olejem.