Recept Grilovaný lilek

bedla Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilky propícháme silnou jehlicí a grilujeme buď nad ohněm nebo pod grilem v troubě. Nesmí být příliš měkký, protože budeme ještě jednou grilovat. Nejlépe po 10 minutách vyzkoušet. Necháme mírně vychladit, v lilku vyřízneme i s dužinou hlubší zářez asi 8-10 cm široký, od okvětí ke stopce. Dužinu pokrájíme a necháme si ji na pokrytí. Drcený česnek, olivový olej, čerstvou jemně nakrájenou bazalku promícháme, přidáme pokrájený sýr feta, mírně osolíme, opepříme, vložíme do vyříznutého otvoru, poklademe kousky dužiny a dáme asi na 10 minut pod gril. Tak zní recept. Ochutnala jsem s kuskusem, kuřecím masíčkem a fetou. Příloha byla zeleninová. Kdo zvládne upéct řecký chléb ... bude to ta správná dobrota. Zdroj: Pavluša

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 16.07.08 vloženo
  • 21740x zobrazeno

Ingredience

  • 3-4 lilky střední velikosti
  • 4-6 stroužků česneku - drcený
  • 2 PL olivového oleje
  • čerstvá bazalka
  • sůl podle potřeby
  • černý pepř - nejlépe čerstvě umletý
  • 6-8 PL sýr feta nakrájený na kostičky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaný lilek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grilovaný lilek

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Grilovaný lilek - myska2,

přiznám se, že čekám jen na příležitost. První předpoklad … nejít do práce, takže budou v pátek k večeři. Ale nebudu dělat chutě. Brzské uzdravení.

myska2
144 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Grilovaný lilek

Bedlo, diky. Tohle vyzkousim jen, co me pusti domu. Uz ted na to mam hroznou chut. A klidne i bez vseho ostatniho, ale hlavne s tim cesnekem, bazalkou a olivovym olejem.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz