Recept Libanonský chleba

(Hodnoceno 3x) Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Libanonský chleba

Postup

Smíchejte výše uvedené suroviny a ručně nebo pomocí robotu umíchejte tužší těsto. Dejte vykynout na teplé místo. Když těsto zdvojnásobí objem, rozdělte na 6 nebo 8 stejných dílů. Na pomoučeném vále vyválejte asi půl centimetru vysoké placky. Nechte opět chvíli kynout, potřete mlékem. Dejte péct do horké trouby (250 C) na asi 8 minut. Obraťte, aby trochu zhnědla i druhá strana. Po vychladnutí dejte do igelitového pytlíku, aby zůstal chleba vláčný. Poznámka: Tyto chlebové placky se používají na proslulý doner kebab, ale dá se do nich zabalit skoro vše. Také se dají použít jako podklad na rychlou pizzu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 22.08.04 vloženo
  • 33632x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut plus kynut

Ingredience

  • 7 gr granulovaných kvasnic
  • 375 ml vody
  • 500 gr hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Kyja5 11.02.14 12:40

Právě jsem zadělala těsto, práce nijak veliká a těsto tužší a vláčné, nelepí se tak jsem zvědavá jak dopadnou :) napíšu sem potom výsledek.
Tak dopisuji, výsledné placky jsou trochu tužší, ale vinikající na chuť, nadýchané a opravdu připomínají chleba na Gyros :), cca jsem z těsta udělala 7 větších a 5 menších placek, ale ty menší moc nevyskočí tak myslím, že je lepší dělat placky alespoň 8-10cm v průměru, klidně vyzkoušejte

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Petunnka 04.09.12 12:31

Placky jsem asi málo vyválela, takže žádná kapsa… Ale první už zmizela :-), takže i tak dobrota.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

rosvala 16.11.10 07:54

dávám za 1

Odkaz na uvaření

atron 13.11.10 19:44

Vyšlo napoprvé. Doporučuji.

Diskuse k receptu Libanonský chleba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Uge
2 příspěvky 06.09.12 18:55

Osobně dávám kapku olivového oleje,
Hlavní aby byli kapsy je nechat těsto odpočinout, a to hned několikrát.
po hlavní kynuti je možnost těsto propracovat a dát znova kynout, nebo rovnou válet placičky.. s tloušťkou jde experimentovat od 2-5mmn cca, pokud se dělají menší cca 12cm průměr tak se nafouknou skoro do kulatá, teplota co to dá, takže řádně rozpečena trouba na 250 stupňů, pak stačí i 2-4min, samozřejmě záleží na tloušce těsta, moje oblíbená naplň je olivy, olivový olej, koření, pórek a balkánský sýr a trochu eidamu

rosvala
1 příspěvek 16.11.10 07:54

dávám za 1

atron
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.11.10 19:44

Vyšlo napoprvé. Doporučuji.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libanonský chleba

Já chleba taky kupuji a stane se ,že někdy dlouho není, zrovna když mám chuť.
Tahina se do rozdělat skoro se vším, na př. jemně česnek, jogurt i Hummus a pod.dobré je což asi všicni vědí natrhat chléb ( mám dojem, že v originále se jmenuje -ejš) a z kousků udělat v prstech jakési „lopatičky“ a nabírat s tím tahinu, k pivu, vínu , jako malý předkrm a pod.
zdravím

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libanonský chleba-Muchacho, Esme...

Mila Esme- trosku vyschle placky davam do rury a upeciem do zlatava a potom polamem ( alebo narezat na kocky a oprazit na oleji do salatov )- su na nich speci recepty ale dobre su aj ku obycajnemu jogurtu…pekny vecer.
Muchacho, neviem ci vies - taka mala rada …tahina necvrkaj len taku - rozrob trosinkou vody a ochut citronom… dobru chut.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libanonský chleba - Muchacho,

musím se přiznat, že jsem tento recept kdysi přeložila a vložila na přání některého z Labužníků.
Sama jsem tento chléb nikdy nedělala. Tady v Oz se totiž vyrábí masově a za babku jich dostaneš v igelitovém pytlíku osm. Máme ho ale rádi a kupujeme ho často. Vyschlý se také dá použít (místo přesolených komerčních sušenek) na nabírání dipů.
Přeji hodně úspěchů při výrobě. Dej vědět jak to dopadlo. :-))

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libanonský chleba

Dík za recept. Já tento chleba přepůlím napříč a do vzniklých -kapes- dávám na plátky rajská+ zbytky na př. pečeného kuřete nebo šunka a pod, zárověň hlávkový salát a vůbec sezonní zeleninu na plátky. Může se tam cvrknout trochu hořčice- nejlepší ale je tahina

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz