Recept Lahodne fazolky na fazolích .
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Tak jsem se rozhodovala, co mam po tak dlouhe dobe napsat jako svuj prvni recept. Melo by to byt neco fantastickeho, neuveritelne netradicniho, nezapomenutelneho. Nebo nejaly deseti vrstvovy dort s marcipanem a fondanovou polevou, zdobeny kvety? Nakonec vsak, proc nezvecnit svoji vcerejsi veceri, ktera mi tak chutnala. Je to vlastne priloha k masum a opravdu vyborna k jehneci kyte. Avsak v techto vedrech moc dobre samostatne jidlo, alespon podle me. Bile fazole z konzervy kremove obali svezi a krupave na zkus fazolky a s maslem to pak uz je vubec lahoda.
Postup
V osolene vode uvarit fazolky do al dente (asi 8 minut). Mezi tim slit konzervu s fazolemi, proplachnout je a posekat petrzelku. Na panvi rozehrat lzici masla, vlozit tam fazole a sehrat je. Pridat zelene, slite fazolky a petrzelku. Osolit a dobre opeprit, odstavit, pridat zbytek masla a nechat prohrat. Ihned podavat s krupavym pecivem.
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
- 12.07.10 vloženo
- 7730x zobrazeno
Počet porcí
- 1 porce
Ingredience
- 2 velke hrste zelenych fazolek ocistenych od stopky
- 1x 400 ml konzerva bilych fazoli (cannelini, nebo podobne)
- 3 lzice (45 ml) masla
- 1 hrst posekane ploche petrzelky
- morska sul a cerstve mlety pepr podle chuti
Doporučená příloha
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku15.3.13 08:49
Tentokrát pripravené s malými fazuľami a tenkými fazuľkami.
Použité 100 g suchej fazule (bolo 210 g po nabobtnaní) a 2 väčšie hrste
čerstvej zelenej fazuľky - 230 g.
Super recept.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 8 labužníkům16.2.13 11:34
Použila som 5 dl = 380 g suchej veľkej bielej fazule „Butter beans“ a
500 g čerstvej zelenej fazuľky.
Chuťovo výborné!
Diskuse k receptu Lahodne fazolky na fazolích .
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Lahodne fazolky na fazolích .
Babi, tento recept je uzasny. Uz mam Butter beans namocene opat.
Lydusko, diky nejenom za vyzkouseni receptu, ale za ty pekne fotografie. Jiz pred nejakou dobou jsem si vsimla Tvych fotografii a hlavne take pekne graficke upravy na ktere si davas zalezet
Zde je pekny priklad jak napriklad francouzska kuchyne dovede vykouzlit neco zajimaveho, dalo by se rict takrka z niceho. Opravdu chutove zajimave at jako lehka vecere, anebo priloha k vyborne jehneci kyte k vetsimu pohosteni
http://www.labuznik.cz/…e-a-tymianu/
esmeraldo, mam problem, mohu, nebo umim pridavat obrazky jenom z webu a pritom mam nafoceno plno svych jidel a ulozeno ve svych Folders, ale neumim je pridat
Pepicek jeste prida, kdyz mu je zaslu?
4812 příspěvků 15.7.10 18:21
Já si myslím že recepty s obrázky jsou hezčí.
Tak tam není petržel, vždyť se nic neděje.
gabi, protoze to neni presne muj obrazek
a tak ho zase dam pryc.
551 příspěvků 15.7.10 04:37
babi, dajako tam na tom obrazku nevidim tu hrst petrzlenovej vnate…
esmeraldo, dekuji Ti za vyzkouseni fazoli. V recepte neni cesnek nejspis proto, ze to je vlastne priloha k jehnecimu. Avsak recepty jsou jenom navod a zaklad pro kuchare, aby s nim podle chute experimentoval. Neco jineho uz je peceni, kde velka zmena ve vyzkousenych ingrediencich a jejich mnozstvi muze znamenat totalmi neuspech.
sasa a ja jsem rada, ze jsem tu. Dekuji Ti za chvalu, ale je prilisna
4812 příspěvků 14.7.10 07:41
Vyzkoušeno.
Mick přinesl z obchodu telecí mini roast a nové malinké brambory (tady jim říkáme Chat, nevím jaký mají český název).
Co k tomu? No přeci tyto fazolky.
Je to nesmírně rychlé a dobré. Jelikož jsme česnekoví, myslím že příště přidám i stroužek.
Zelené fazolky moc pěkně kontrastovaly s těmi bílími fazolemi. Dík.
5 příspěvků 13.7.10 14:51
babi, strasne som rád, ze si znova v labuzníkovi, mal som obavy, ci sa nieco nestalo… Tvoje recepty nemaju chybu!
4812 příspěvků 13.7.10 11:44
to musím vyzkoušet. Fazole i fazolky (i dohromady) mám moc ráda.
V létě vyrábím tuto verzi . Možná ji pamatuješ, prodávala se před mnoha lety v Kentucky Fried Chicken.
Na zimu (kterou tu zrovna máme) bude jistě tvůj recept jako vyšitý. S tou jehněčí nožičkou přímo pohádka.
Drobečku, klidně si to jez bez masa, ale mně ho neber. Já pak koušu.
drobku, to je od Tebe opravdu mile a kdyz nekde neco uvidim, nebo vyhrabu, tak pridam OK? Kde jsem byla? Zivot je nekdy tezce zvladnutelny a jde spatnou cestou. Zatracene!
Kdes tak dlouho babi byla, mám tvé recepty rád. Vyhledáváš i staročeské lahůdky, které ukládám do mé sbírky receptů.
frantisko, tesi me to a neni naprosto za co dekovat, vzdyt me to dela radost ty recepty psat a jeste kdyz se nekomu libi a chutnaji, to uz pak hreje u srdce
babi miluluji tvoje recepty
diky
drobku, diky moc. Napisu i ten recept co k tomu patri a muzem si jej zalozit pro chladnejsi pocasi. Takoveto recepty mam osobne moc rada
přímo skvostné letní jídlo bez masa, nebo i s masem jakýmkoli
Rada bych se uklonila, ale on to je recept, ktery jsem tam nekde, kdysi nasla ve Francii.
Jednoduché a genialní!