Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Běloruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
To prosim pěkně, nekleju, jen vařim. Čímž neříkám, že při vaření nekleju.
Vytáhnu vál. Ještě z našeho prvního kredence. Váleček na nudle,
zdaleka ne první, tenhle už paničce nepučuju.
Na pomoučeném valu si rozdělím kostku těsta v poměru 2 : 1. Nejprve
vyválím velkou placku, kterou položím na hrnec. Musí přesahovat přes
okraje. Osvědčila se mi dortová forma. Pracku položím přes hrnec, opatrně
zatlačím podél stěn. A plním. Naspod vrstvu vařené rýže, překryji
masem, zase rýže, vrstvu hub, vrstvu rýže, zeleniny, rýže, maso. Až mám
plno, přehodím poslední vrstvu překrývající pláty těsta a přes ty
přetáhnu ten třetinkový plát. Vezmu plech. Přeložím pečící papír a
položím na hrnec. Nyní přijde chvíle pravdy. Vezmu plech i s hrncem a
otočím ho. Kurnik mi hezky vypadne na plech a já ho vrazím do vyhřáté
trouby upéct. Vrch elegantně okrášlím plátky klobásky.
Recept je z kategorií: Historické recepty Teplé předkrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění