Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Běloruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
To prosim pěkně, nekleju, jen vařim. Čímž neříkám, že při vaření nekleju.
Vytáhnu vál. Ještě z našeho prvního kredence. Váleček na nudle, zdaleka ne první, tenhle už paničce nepučuju. Na pomoučeném valu si rozdělím kostku těsta v poměru 2 : 1. Nejprve vyválím velkou placku, kterou položím na hrnec. Musí přesahovat přes okraje. Osvědčila se mi dortová forma. Pracku položím přes hrnec, opatrně zatlačím podél stěn. A plním. Naspod vrstvu vařené rýže, překryji masem, zase rýže, vrstvu hub, vrstvu rýže, zeleniny, rýže, maso. Až mám plno, přehodím poslední vrstvu překrývající pláty těsta a přes ty přetáhnu ten třetinkový plát. Vezmu plech. Přeložím pečící papír a položím na hrnec. Nyní přijde chvíle pravdy. Vezmu plech i s hrncem a otočím ho. Kurnik mi hezky vypadne na plech a já ho vrazím do vyhřáté trouby upéct. Vrch elegantně okrášlím plátky klobásky.
Recept je z kategorií: Historické recepty Teplé předkrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kurnik