Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ingrediencie na marinadu vymiesame a nalozime do nej rezne aspon na zopar hodin. V chladnicke vydrzia nalozene aj tri dni. Potom na panvici alebo na grile opekame. Z marinady odlozime 2-3 PL. Citrony alebo pomarance orezeme slupku az na duzinu. Nozom vykrajujeme mesiaciky presne tak ako ked oddelujeme mesiaciky ked ich papame. Mesiaciky nalozime do odlozenej marinady. Opekame asi minutku dve na malej panvicke. Cele zemiaky umyjeme aj v supke a dame piect do rury. Lepsie je ich na chvilu kusok uvarit do polovice, zabalit do alobalu a dat upiect. Kto chce tak ich len uvari. Po upeceni polozime zemiak na chrbatik a narezeme do kriza ale nedorezeme. Chytime ako ked mame poskladanu lodicku z papiera a otvorime. Do stredu kazdeho otvoreneho zemiaku nalozime omacku z kyslej smotany. Omacka z kyslej smotany: Smotanu a cibulku zmiesame a ochutime citronovou stavou. Kukuricu opekame na grile. Na kazdy opeceny rezen nalozime zopar opecenych mesiacikov citrona alebo pomarancu( su fantasticke), zemiaky a kukurica ako priloha. Dobru chut!
Recept je z kategorií: Drůbež
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kurca Master
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Vínovú omáčku rada pridám, ďakujem.
5068 příspěvků 31.7.07 17:44
..klasika a fajnova…citrony alebo pomarance su chutne, aj ked vcera vysli citrony kyseleeee-dala som na nich pre seba med…navyse sa k tomu robi vinova omacka so smotanou v hoteloch…:)
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Tá marináda je klasika, ale veľmi ma zaujali tie marinované a opečené kúsky citrónu a pomaranča, určite skúsim.