Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
glama Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Se staročeským kucmochem sice nemá nic společného, ale rozhodně si na něm pochutnáte!
Maso nakrájíte na kostičky, klobásky na půlkolečka, osolíte, opepříte, vložíte do pekáčku. Trochu podlijete vodou. Vyklopíte na ně obě hořčice A dáte péci do trouby Když je maso měkké, zasypete cibulí, nakrájenou na proužky Pečete do změknutí cibule Zalijete šlehačkami, promícháte a zapečete. Vytvoří se zlatohnědá hustá hmota s kousky pečených mas a klobás. PS. Kucmoch je staročeské jídlo, něco jako bramborákové těsto zapečené v pekáči s masem. Tohle jsem ochutnala poprvé včera a je to BOMBA!!!!! Vřele doporučuji třeba na večerní posezení s přáteli!
Recept je z kategorií: Směsi mas
BRAMBORÁČKY!!! ale lze i s chlebem (zvláště pak kulatým šanovským!!!)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kucmoch trochu jinak od Jarušky ze Slaného
Zébulon…spočítejte si znovu obsah masa..
to dělá tak 1.200g minimálně + 600g
cibule…+ další. Ty hořčice smetana zjemní
Ale o to nejde..
Hodně lidem ale chutnalo a tak jsem ho přidala
na Labužníka

Uklidní vás, že jsem tohle jídlo jedla dvakrát na návštěvě a sama nevařila?? Na mě je to moc hutné, těžké ..navíc klobásy nejím
Příspěvek upraven 29.07.11 v 14:41
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem neváhala a vyzkoušela jsem tento recept dnes k obědu. Byla to tedy dost síla, syté a hutné. Teď jsem uďobla kousek k večeři a bylo to ještě lepší.
Jéjej, já vždycky myslela, že „kucmoch“ je to samé, co „kucmouch“, tj. škubánky. Ale dobrota to musí být
.
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Tenhle kucmoch je opravdu trochu jinak, původní je pokud vím z brambor a škvarků. JE to sice kalorická bomba, ale musí to být dobrota!