Recept Krůtí prsa s rybízovou omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krůtí řízky naklepeme, osolíme a naplníme touto směsí: telecí ořez dvakrát jemně umeleme, osolíme, přidáme vejce, mléko, na kostky nakrájenou šunku, slaninu a orestovaná drůbeží játra. Plátky masa přehneme, dobře uzavřeme a opečeme po obou stranách na oleji. Propečené porce šikmo rozřízneme a přelijeme rybízovou omáčkou.
Příprava omáčky : Kompot scedíme, polovinu pevné složky prolisujeme přes síto, přidáme červené víno, vorčestr, hořčici, dobře rozmícháme a dáme vařit. Omáčku zahustíme škrobem a nakonec vsypeme druhou část rybízového kompotu. Dle chuti můžeme omáčku přisladit. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.

Podle šéfkuchaře Oldřicha Rubaše.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.01.08 vloženo
  • 3515x zobrazeno

Ingredience

  • 750g krůtích řízků
  • 125g telecího ořezu
  • 75g drůbežích jater
  • 50g slaniny
  • 50g šunky
  • 15g soli
  • 1g pepře
  • 1 vejce
  • 50g mléka Tatra
  • 75g oleje
  • Omáčka
  • 400g rybízového kompotu
  • 100g červeného vína
  • 30g hořčice
  • 10g vorčestru
  • 20g solamylu
  • 50g cukru

Doporučená příloha

  • červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůtí prsa s rybízovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Karbanátky Karbanátky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz