Recept Krůtí plátky na pórku se smetanou s šalvějovou rýží

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krůtí plátky na pórku se smetanou s šalvějovou rýží

Úvod

Zběžně jsem prohlédla recepty s podobnými surovinami a nakonec vkládám jako recept. Milovníci ostrých chutí, nečtěte a nevařte. Takové jemné pohlazení.

Postup

Dáme vařit obvyklým způsobem rýži, přidáme kurkumu a lístek šalvěje.
Krůtí přes mikrotenový sáček naklepeme natenko, opepříme. Nakrájíme na tenké kroužky pórek.
Ve hlubší pánvi rozehřejeme olej, osmahneme plátky krůtího po obou stranách, odsuneme na jednu polovinu pánve, přidáme pórek, oboje osolíme, pórek necháme zavadnout, promícháme, podlijeme střikem vína, strouhneme citronovou kúru, přidáme hořčici. Pod pokličkou chvilku podusíme, maso bude rychle měkké a pórek zůstane křehký.
Přidáme smetanu, necháme chviličku provařit.
Podáváme s mezitím uvařenou rýží.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo



Nahlásit recept

  • 15.08.13 vloženo
  • 4012x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 malé plátky krůtích prsou - dva plátky na porci
  • cca 15 cm bílé části pórku
  • několik strouhnutí citronové kúry
  • střik suchého bílého vína
  • 1 KL dijonské horčice
  • 4 PL husté kysané smetany
  • sůl, čerstvě mletý bílý pepř
  • olej ( olivový nebo jiný)
  • 2 porce jasmínové rýže
  • 1/2 KL kurkumy
  • 1 lístek čerstvé šalvěje
  • sůl

Doporučená příloha

  • v receptu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 30.03.18 14:18

Z krůtího horního stehna, bylo to dobré.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 21.11.13 20:00

Špatně jsem si přečetla recept a maso nakrájela na nudličky.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Krůtí plátky na pórku se smetanou s šalvějovou rýží

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek


 
tlustá bába
1210 příspěvků 23.11.13 11:01

Ještě, že to Jari vytáhla. Uložila jsem si to a zapomněla. A teď zas pro změnu nemám králíka, ale ta krůtí prsa. Ale nad kurkumou váhám pořád. Nechám to v elegantní bílé? Nenechám to v elegantní bílé?

 
Eja
3826 příspěvků 16.08.13 03:34

Kurkuma je tam spíš kvůli barvě, aby to nebylo celé bílé :mrgreen: Osmahnutí a vaření ve vývaru - proč ne.Ke králíku určitě. Bude to celé výraznější. :mavam:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 15.08.13 20:36

S kouskem králíka? Mám králíka. Ale asi budu zbabělá a vynechám kurkumu, to ještě nevím. Ale určitě basmati. A co šalvěj a rýži osmahnout na másle a vařit v kuřecím vývaru? Jsem nějak nerozhodná, ale něco laskavého bych si dala.

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Karbanátky Karbanátky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz