Recept Křupavé proužky z kachních prsíček na lístkách růžičkové kapusty

wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Objevila jsem v rodině jedné Angličanky. Efektní, chutné a velmi jednoduché.

Postup

Kachní prsa necháme hodně ztuhnout v lednici, aby se lépe filetovala. Filety nakrájíme ma úzké proužky a vložíme do rozpáleného sádla. Smažíme tak dlouho, dokud maso nekřupe. Mezitím povaříme (nebo napaříme) kapustičky. Po této úpravě olupujeme z hlaviček lístečky. Odkrojíme kousek košťálku, tím se uvolní vrstva lístečků a jde to rychle a snadno. Lístečky vrstvíme na hromádku, osolíme a rukama nadlehčíme, aby se prosolily včechny. Na ně poklademe upražené proužky prsíček. Lehce pokropíme troškou sádla z výpeku. Výborný je na ozdobu a dochucení karamelový, balzamikový ocet. Neměla jsem, tak jsem použila meruňkový džem s balzamikem.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 15.01.12 vloženo
  • 3322x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min + 30 min

Ingredience

  • kachní prsa (bez kůže)
  • růžičková kapusta
  • kachní sádlo (popřípadě i olej, když není)
  • sůl
  • ---
  • karamelové balzamiko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavé proužky z kachních prsíček na lístkách růžičkové kapusty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Křupavé proužky z kachních prsíček na lístkách růžičkové kapusty

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.1.12 12:31

V tuhle dobu mam porad nejaky ten prsni sval kachni na mrazaku, docela casto se tyhle krupanky kachni hodi kdyz nekdo vtrhne do domu. I zapecena brkase se k nim vyborna a kapusticky na kazdem rohu.

alena45
588 příspěvků 16.1.12 08:38

výborné !

Bento
794 příspěvků 16.1.12 08:27

wydro,
to je super predjedlo :potlesk: odkladam

ucitelas
330 příspěvků 15.1.12 17:15
uloženo

jen ty kapustičky asi nebudu

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.1.12 14:06

Oh la la! Naprosto souhlasim s parlesem. Krasa, wydro.

parles
305 příspěvků 15.1.12 13:08

ÓÓÓ, to musí být dobrota! Hned si recept schovávám!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz