Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Objevila jsem v rodině jedné Angličanky. Efektní, chutné a velmi jednoduché.
Kachní prsa necháme hodně ztuhnout v lednici, aby se lépe filetovala. Filety nakrájíme ma úzké proužky a vložíme do rozpáleného sádla. Smažíme tak dlouho, dokud maso nekřupe. Mezitím povaříme (nebo napaříme) kapustičky. Po této úpravě olupujeme z hlaviček lístečky. Odkrojíme kousek košťálku, tím se uvolní vrstva lístečků a jde to rychle a snadno. Lístečky vrstvíme na hromádku, osolíme a rukama nadlehčíme, aby se prosolily včechny. Na ně poklademe upražené proužky prsíček. Lehce pokropíme troškou sádla z výpeku. Výborný je na ozdobu a dochucení karamelový, balzamikový ocet. Neměla jsem, tak jsem použila meruňkový džem s balzamikem.
Recept je z kategorií: Kachna
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Křupavé proužky z kachních prsíček na lístkách růžičkové kapusty
V tuhle dobu mam porad nejaky ten prsni sval kachni na mrazaku, docela casto se tyhle krupanky kachni hodi kdyz nekdo vtrhne do domu. I zapecena brkase se k nim vyborna a kapusticky na kazdem rohu.
588 příspěvků 16.1.12 08:38
výborné !
wydro,
odkladam
to je super predjedlo
jen ty kapustičky asi nebudu
Oh la la! Naprosto souhlasim s parlesem. Krasa, wydro.
ÓÓÓ, to musí být dobrota! Hned si recept schovávám!