Recept Kachní prsíčka víc jak dobrá

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kachní prsa přivéct k pokojové teplotě. Odloupnout jejich kůži i s tukem. Kůži nakrájet na jemné proužky a ty položit na mřížku položenou nad plechem s okrajem. Vložit do 200°C předem poředehřáté trouby. Nechat je opražit do křupava a potom osušit na papírovém ubrousku. (Sádlo uschovat třebas na chleba, nebo jiné použití.) Prsa ochutit solí a pepřem a položit je do oleje s česnekem nakrájeným na tenké plátky. Vše marinovat asi 1 hodinu. Vyjmout prsa z marinády a položit je na suchou rozpálenou pánev. Osmažit je po 2 minuty na každé straně (digestoř zapnutý, nebo ve velice horké troubě). Osmažená prsíčka položit na desku a volně přikrýt alobalem. Nechat je odpočnout. Salát nakrájet na proužky. Část česnekového oleje dát na pánev a salát na něm bleskově osmažit do uvadnutí. Přidat smetanu, osolit a opepřit a zalít trochou octa. Rozdělit na talíře. Nakrájet prsíčka na 45° na plátky (musí být pěkně růžová uvnitř) a naaranžovat je na salát. Nakonec ještě povrch pokapat octem a ozdobit kudrlinkami křupavé kůže. Podávat s bramborovou kaší, nebo šťouchanými brambory.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 25.11.06 vloženo
  • 17986x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 veká kachní psa, nebo 4 malá
  • 4 velké stroužky česneku
  • 8 lžic olivového oleje
  • mořská sůl a mletý černý pepř
  • 1 hlávka křupavého salátu
  • 4 lžíce neušlehané šlehačky
  • 4 lžíce balsamického octa, nebo podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachní prsíčka víc jak dobrá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kachní prsíčka víc jak dobrá

HelcaK
960 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kachní prsíčka víc jak dobrá - Nowakovski

Nowakovski, ten recept je jeden z mnoha set, ne-li tisíc, které sem babi vložila, a jelikož žila drahně let za oceánem, tak se její čeština někdy může jevit jako směs archaických výrazů a doslovného překladu z angličtiny - ale do očí bijící hrubky se v jejích receptech zpravidla neobjevují. A až si projdeš její skvosty, myslím, že jí tu ne zcela precizní češtinu odpustíš… :-)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kachní prsíčka víc jak dobrá.
Nowakovski
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Kachní prsíčka víc jak dobrá.

Kristebože, recept se zdá být celkem v pohodě, ale co ta čeština? „Přivéct, balsamického octa, poředehřáté trouby“ - to je masakr! A co to znamená „osmažit do uvadnutí“? I recept by měl zůstat literaturou…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Karbanátky Karbanátky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz