Recept Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí

Postup

Plátky krkovice naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách potřeme česnekem utřeným se solí. Na tři hodiny je vložíme do mléka, potom vyndáme, necháme okapat a na oleji po obou stranách zprudka opečeme dozlatova. Hotové potřeme hořčicí, posypeme cibulí, kterou jsme pokrájeli na nudličky, osolili a nechali změknout mezi dvěma talířky, když jsme ji ještě pokapali citronovou šťávou.Podáváme s opékaným bramborem nebo s bramborovými hranolky. Zdobíme listem hlávkového salátu, pokrájeným rajčetem a snítkou petrželky.

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 16.10.07 vloženo
  • 46650x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3hod. 20minut

Ingredience

  • 4 plátky vepřové krkovičky po 150g
  • 40g česneku
  • 1/4 l mléka
  • 4 lžíce oleje
  • křemžská hořčice na potření
  • 2 cibule
  • lžička citronové šťávy
  • sůl

Doporučená příloha

  • pivo jako křen

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.06.13 15:28

Už jsem měla jen malé plátky krkovice, ale bylo to super…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

mamass 05.04.13 22:20

i bez procedury s mlékem výborné

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

danda 25.05.11 21:32

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí

Labužník PetraS02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí.

Na chuť i na oko výborné

sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí.

Dandi jsem ráda, že Tě prskající žrádýlko neodradilo ho stvořit, ale i krásně na talíři načinčat a vyfotit. Děkuji Ti za milé překvapení, je mi opravdu ctí. Přeji mnoho dalších profesionálně vyvedených foto. Zdraví Libuše

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí. - sivakova :-)

velice dobré :-), ale maso prská hned když se hodí do pánve, a to strašně :-), ale neva, protože je to fakt - žrádýlko :-) Dík :-)

sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí.- Esmeralda

Jsem ráda, že Tě receptík se zábřezským žrádýlkem zaujal. Tu krkovičku vytaženou z mléka a okapanou bych osušila v utěrce. Toto jídlo jsem již několikráte dělala, ale já používám na pánev takové sítko a omastek proto neprská kolem. Mnoho úspěchů při kulinářském snažení Ti přeje Libuše.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí - Sivakova,

krkovičku považuji za jedno z nejversatilnějších kusů masa. Dělám z ní i řízky.
Tvůj recept samozřejmě vyzkouším.
Jenom mám trochu obavy jestli to maso nacucané mlékem nebude moc prskat.
Poraď. Díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Květáková polévka Květáková polévka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz