Recept Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí

(Hodnoceno 3x) sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí

Postup

Plátky krkovice naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách potřeme česnekem utřeným se solí. Na tři hodiny je vložíme do mléka, potom vyndáme, necháme okapat a na oleji po obou stranách zprudka opečeme dozlatova. Hotové potřeme hořčicí, posypeme cibulí, kterou jsme pokrájeli na nudličky, osolili a nechali změknout mezi dvěma talířky, když jsme ji ještě pokapali citronovou šťávou.Podáváme s opékaným bramborem nebo s bramborovými hranolky. Zdobíme listem hlávkového salátu, pokrájeným rajčetem a snítkou petrželky.

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 16.10.07 vloženo
  • 47748x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3hod. 20minut

Ingredience

  • 4 plátky vepřové krkovičky po 150g
  • 40g česneku
  • 1/4 l mléka
  • 4 lžíce oleje
  • křemžská hořčice na potření
  • 2 cibule
  • lžička citronové šťávy
  • sůl

Doporučená příloha

  • pivo jako křen

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.6.13 15:28

Už jsem měla jen malé plátky krkovice, ale bylo to super…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

mamass 5.4.13 22:20

i bez procedury s mlékem výborné

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

danda 25.5.11 21:32

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí

Labužník PetraS02
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí.

Na chuť i na oko výborné

sivakova
489 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí.

Dandi jsem ráda, že Tě prskající žrádýlko neodradilo ho stvořit, ale i krásně na talíři načinčat a vyfotit. Děkuji Ti za milé překvapení, je mi opravdu ctí. Přeji mnoho dalších profesionálně vyvedených foto. Zdraví Libuše

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí. - sivakova :-)

velice dobré :-), ale maso prská hned když se hodí do pánve, a to strašně :-), ale neva, protože je to fakt - žrádýlko :-) Dík :-)

sivakova
489 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí.- Esmeralda

Jsem ráda, že Tě receptík se zábřezským žrádýlkem zaujal. Tu krkovičku vytaženou z mléka a okapanou bych osušila v utěrce. Toto jídlo jsem již několikráte dělala, ale já používám na pánev takové sítko a omastek proto neprská kolem. Mnoho úspěchů při kulinářském snažení Ti přeje Libuše.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krkovičkové žrádýlko ze Zábřezí - Sivakova,

krkovičku považuji za jedno z nejversatilnějších kusů masa. Dělám z ní i řízky.
Tvůj recept samozřejmě vyzkouším.
Jenom mám trochu obavy jestli to maso nacucané mlékem nebude moc prskat.
Poraď. Díky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz