Recept Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Fazolkám odstraníme konce, pokrájíme a dáme do vroucí osolené vody. Polentu koupíme hotovou nebo připravíme předem, nakrájíme na kostky a zvolna opečeme na ol. oleji na pánvi, dáme stranou. Zesklovatíme cibuli (červenou pokrájenou na tenké půlměsíčky :)) přidáme nasekaný čenek, povařené fazolky a krevety, osolíme, opepříme, podusíme, (můžeme podlít trochou červeného) přidáme bazalku. Jednotlivé porce sypeme strouhaným parmezánem.
Jednoduché, rychlé, výtečné !!!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.05.08 vloženo
  • 4308x zobrazeno

Ingredience

  • Krevety
  • Zelené fazolky
  • Cibule
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Bazalka
  • Parmezán
  • Polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Mor2Moon
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Takže se ve stylu italského číšníka omlouvám za ten parmazán, i když na svou omluvu chci uvést ža jsem právě v pořadu Párty s kuchařem viděl stejný prohřešek :))) no a červené jsem použil instinktivně protože plody nepoužívám ve formě mražené směsi (odmítám pozřít krabí tyčinku) a v mé směsi převažovala chobotnice, kterou miluji vařenou v červeném víně !
P.S. Díky Františko :D

 
Frantiska
927 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

ja mam rada parmazan na vsech testovinach :)

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Taky si nedovedu představit krevety s červeným vínem, k malým mořským potvůrkám instinktivně dávám bílé.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

A asi nejen ke krevetám:-) Jednou nám číšník v Itálii omylem přinesl k těstovinám s plody moře parmezán a hluboce se nám omlouval za své faux pas. On ten parmezán také chutná k čemukoliv rybímu dost divně (výjimkou je snad ryba v parmezánovém těstíčku…).

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Podle italu je primo HRICH, sypat krevety strouhanym parmazanem! Nevim, nevim......

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz