Recept Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Fazolkám odstraníme konce, pokrájíme a dáme do vroucí osolené vody. Polentu koupíme hotovou nebo připravíme předem, nakrájíme na kostky a zvolna opečeme na ol. oleji na pánvi, dáme stranou. Zesklovatíme cibuli (červenou pokrájenou na tenké půlměsíčky :)) přidáme nasekaný čenek, povařené fazolky a krevety, osolíme, opepříme, podusíme, (můžeme podlít trochou červeného) přidáme bazalku. Jednotlivé porce sypeme strouhaným parmezánem. Jednoduché, rychlé, výtečné !!!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 26.05.08 vloženo
  • 4637x zobrazeno

Ingredience

  • Krevety
  • Zelené fazolky
  • Cibule
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Bazalka
  • Parmezán
  • Polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Mor2Moon
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Takže se ve stylu italského číšníka omlouvám za ten parmazán, i když na svou omluvu chci uvést ža jsem právě v pořadu Párty s kuchařem viděl stejný prohřešek :))) no a červené jsem použil instinktivně protože plody nepoužívám ve formě mražené směsi (odmítám pozřít krabí tyčinku) a v mé směsi převažovala chobotnice, kterou miluji vařenou v červeném víně !
P.S. Díky Františko :D

Frantiska
927 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

ja mam rada parmazan na vsech testovinach :)

gemma
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Taky si nedovedu představit krevety s červeným vínem, k malým mořským potvůrkám instinktivně dávám bílé.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

A asi nejen ke krevetám:-) Jednou nám číšník v Itálii omylem přinesl k těstovinám s plody moře parmezán a hluboce se nám omlouval za své faux pas. On ten parmezán také chutná k čemukoliv rybímu dost divně (výjimkou je snad ryba v parmezánovém těstíčku…).

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)

Podle italu je primo HRICH, sypat krevety strouhanym parmazanem! Nevim, nevim......

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz