Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Mor2Moon Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Fazolkám odstraníme konce, pokrájíme a dáme do vroucí osolené vody. Polentu koupíme hotovou nebo připravíme předem, nakrájíme na kostky a zvolna opečeme na ol. oleji na pánvi, dáme stranou. Zesklovatíme cibuli (červenou pokrájenou na tenké půlměsíčky :)) přidáme nasekaný čenek, povařené fazolky a krevety, osolíme, opepříme, podusíme, (můžeme podlít trochou červeného) přidáme bazalku. Jednotlivé porce sypeme strouhaným parmezánem. Jednoduché, rychlé, výtečné !!!
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krevety s fazolkami a polentou (těstovinami)
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Takže se ve stylu italského číšníka omlouvám za ten parmazán, i když na svou omluvu chci uvést ža jsem právě v pořadu Párty s kuchařem viděl stejný prohřešek
no a červené jsem použil instinktivně
protože plody nepoužívám ve formě mražené směsi (odmítám pozřít
krabí tyčinku) a v mé směsi převažovala chobotnice, kterou miluji
vařenou v červeném víně !
P.S. Díky Františko
ja mam rada parmazan na vsech testovinach
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky si nedovedu představit krevety s červeným vínem, k malým mořským potvůrkám instinktivně dávám bílé.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
A asi nejen ke krevetám:-) Jednou nám číšník v Itálii omylem přinesl k těstovinám s plody moře parmezán a hluboce se nám omlouval za své faux pas. On ten parmezán také chutná k čemukoliv rybímu dost divně (výjimkou je snad ryba v parmezánovém těstíčku…).
Podle italu je primo HRICH, sypat krevety strouhanym parmazanem! Nevim, nevim......