Recept Tajemství kapitána Nema (krevetová omáčka ke špagetám)

Míša Jelínková Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozmražené předvařené krevety propláchneme v teplé vodě. Na pánvičce rozpustíme kousek másla, přidáme krevety, vegetu a podusíme asi 5 minut. Zakapeme citronovou šťávou. Potom přidáme sladkou smetanu – dle počtu strávníků 1 – 2 kelímky. Krátce povaříme, přidáme estragon. Vzniklou omáčku zahustíme světlou jíškou. Přidáme trochu kečupu, který dodá omáčce světle růžovou barvu, nakonec přisypeme oregano, dobře promícháme a podáváme. Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 10881x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 balení předvařených krevet
  • 10 dkg másla
  • citronová šťáva
  • 2 kelímky sladké smetany
  • světlá jíška (nejlépe hotová - Knorr)
  • kečup
  • vegeta
  • oregano
  • estragon

Doporučená příloha

  • špagety nebo jiný druh těstovin

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tajemství kapitána Nema (krevetová omáčka ke špagetám)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz