Recept Krevetové špízy s avokádovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krevetové špízy s avokádovou omáčkou

Postup

1. Krevety omyjeme a odstraníme střívka. Nadrobno posekáme 1 stroužek česneku. Krevety a česnek promícháme s olivovým olejem a necháme rozležet. 2. Avokáda rozpůlíme, dužinu vybereme lžící a roz­mixujeme s citronovou štávou. Rajčata omyjeme, odstraníme jadérka a dužinu pokrájíme na kostky. Zbylý česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na kos­tičky. Do avokádového pyré vmícháme rajčata, cibu­li, česnek a feferonku. Osolíme a opepříme. 3. Na špejle napícháme vždy po 3 krevetách. Špízy pečeme na rozpálené pánvi asi 2 - 3 minuty a pory­peme růžovým pepřem. Upravíme na talíře spolu s avokádovou omáčkou. Můžeme podávat s krabími chipsy.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 11.02.04 vloženo
  • 5426x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 410 kcal, 1710 kJ, 32 g bílkovin, 27 g tuků, 8 g sacharidů
  • 24 okapaných krevet
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 avokáda
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • na špičku nože rozemleté sušené feferonky
  • sůl
  • pepř
  • růžový pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevetové špízy s avokádovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Štika na smetaně Štika na smetaně
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz