Recept Královský perník
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme žloutky propasírované přes sítko a zbytek surovin. Těsto uhněteme a necháme hodinu na chladném místě. Dvě třetiny těsta rozválíme natloušťku prstu a dáme na vymazaný máslem a vysypaný moukou plech. Ze zbytku těsta uděláme válečky na tloušťku tužky, které dáme na placku ve tvaru mřížky. Namažeme rozšlehaným žloutkem a dozlatova upečeme v dobře vyhřáté troubě. Když těsto vychladne, vkládáme do mřížek dobře okapané ovoce, rozinky a ořechy. Můžeme také polít polevou.
Recept je z kategorií: Perníky
- 21.10.03 vloženo
- 17909x zobrazeno
Ingredience
- 37 dkg pšeničné mouky
- 35 dkg másla
- 12 dkg moučkového cukru
- 12 dkg oloupaných mletých mandlí
- trochu kůry z citronu
- 4 žloutky z vajec uvařených natvrdo
- syrový žloutek
- vanilková esence
- špetka soli
- višňová nebo jahodová zavařenina
- rozinky, ořechy na ozdobu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Královský perník
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Královský perník
491 příspěvků 25.1.09 03:43
Soňo, nejen že česká a slovenská děvčata jsou šikovná, ona jsou i hezká a chytrá. Přítel mé dcery byl zaměstnán přes dva roky u jedné firmy v USA, a když přijel domů , tak vyprávěl, že téměř na všech manažerských postech firmy byli Češi a Slováci, mezi nimi i několik dívek. Takže nejenom u plotny, ale i v byznysu jsou děvčata zdatná. Pěknou dobrou noc přeje Libuše.
Ty ceska a slovenska devcata jsou ale sikovna, co vy na to? No jo, ja to ted musim napsat dvakrat......... Kdysi na to stacilo jedno slovo. Ahojky Sona
No když se nám Libuško povede jako na tom obrázku, tak budeme spokojené. Měla jsem ho delší dobu v oblíbených a dnes jsem dělala pořádek, proto jsem narazila na Tvůj dotaz. Pampelišku jsem tu dělší dobu neviděla, proto jsem si dovolila odpovědět na ní. Pěkný večer.
491 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo, viď, že ten královský perník je napohled velmi pěkný, už jenom proto ho v nejbližší době chci upéct. Věřím tomu, že se dá sníst i očima, ale on bude určitě i dobře chutnat. Pěkný letní večer přeje Libuše.
Libuško, je to asi jako u lineckého těsta, namazat na syrovou placku. Pampelišce to uteklo. Do mřížek vpravovat marmošku to by byla bl… Zdravím.
491 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosím pěkně, ta marmeláda přijde namazat na syrovou placku a pak ji teprve poklást válečky a nebo se marmeládou na upečeném moučníku vyplňují mřížky.Děkuji velmi za odpověď. Zdraví Libuše.