Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Fantasticka kombinace horcicne chuti kralika se zazvorovou chuti hrusek je
urcite neobvykla. Kdyz kupujete celeho kralika, je nejlepsi ihned pocitat se
dvema recepty. Masity hrbet a zadni stehna se hodi prave na tento recept a
predek napriklad na jeden z receptu Babiččin zaječí předek
na černo nebo Prabábin
sekaný zaječí předek a take Sekaný zajíc.
Recept se zda byt komplikovany, avsak v podstate neni… Marinuje se sam a pece
se sam.
V nasi rodine oblibene jidlo kolem Velikonoc se sirokymi nudlemi a lehkym
listovym salatem a zajiste vybornymi hruskami.
•1 X recept na hrusky se zazvorem https://www.labuznik.cz/…u-gingembre/?…
TIP: Vite ze recepty na kralika se mouhou pouzit na kure a opacne?
Ingredience pro marinadu vlozit do nereaktivni misy a vse dobre promichat. Pridat nakrajeneho kralika a kousky nekolikrat v marinade otocit. Misu prikryt plastickym filmem a dat do chladnicky. Denne kousky masa otocit. Marinovat po 2 – 3 dny. TIP: Mate-li kralika zmrzleho, muzete jej rozmrazit primo v marinade. 3 hodiny pred podavanim vyjmout kousky kralika z marinady a dobre je osusit kuchynskym papirovym ubrouskem. Precedit marinadu a uschovat tekutinu a take uschovat cesnek a salotky. Predehrat troubu na 150 stupnu C. Na velke tezke panvi rozehrat drubezi tuk nebo rostlinny olej s maslem a osmazit ne nem kostky slaniny. Slaninu prendat pomoci derovane naberacky do ctyrlitroveho nejlepe litinoveho kastrolu. Na panvi se zbylym tukem postupne ze vsech stran osmazit kousky kralika do zlatohneda a prendat je do kastrolu ke slanine. Povrch posypat peprem, bylinkami a trochou soli podle chute. Z panve odstranit vsechen tuk az na dve lzice a na nich bez spaleni osmazit cibuli spolecne s uschovanym cesnekem a salotkami do mekka a zlatava. Mezi tim smichat vzniklou stavu na spodu kastrolu se 6 lzicemi horcice a dobre vse promichat. Pomoci derovane naberacky anebo pavouka pritlacit cibuli, salotky a cesnek ke dnu panve a vymackat z nich co nejvice tuku a prendat je do kastrolu. Kuchynskym papirovym ubrouskem odsat tuk z panve a nalit tam precezenou marinadu. Privest do varu, volnit jakykoliv pripek na panvi a sebrat jakykoliv vznikly sum z povrchu tekutiny. Pridat vino a privest opet do varu. Varici tekutinu nalit na kralici kousky. Primo na povrch pokrmu pritisknout kruh peciciho papiru a kastrol prikryt dobre prilehajici poklici. Kastrol vlozit do trouby a pect po dve hodiny, az je kralik opravdu mekky. Nepospichat s pecenim a neni-li kralik opravdu mekky, tak jeste pridat nejakou dobu na peceni. Vyjmout porce do servirovaci misy a prikryte udrzovat teple. Precedit stavu a vymackat cibuli. Pridat nejake kostky ledu, ktere na sebe nachytaji tuk a ty opet vyjmout a zahodit. Tekutinu nalit na tezkou panev a tu postavit pouze polovinou na tepelny zdroj. Privest k varu a redukovat obsah celkem asi na 250 ml. Behem te doby nekolikrat odstranit sum z povrchu stavy. 5 minut pred podavanim dohromady v misce naslehat zloutky s muskatovym oriskem, zbytkem horcice a smetanou. Do teto smesi zaslehat nekolik lzic horke stavy (temper) a nakonec tuto smes postupne zaslehat zpet do zredukovane horke stavy. Jemne zahrivat a slehat tak dlouho, az vse zacne houstnout, ale uz nevarit! Pridat citronovou stavu, pepr a sul podle chuti. Zamichat dovnitr pazitku. Tuto omacku nalit kolem kralika a zbytek do omacniku. Podavat se sirokymi nudlemi a zazvorovymi hruskami.
Recept je z kategorií: Králík
siroke nudle
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Králičí ragú - Blanquette de Lapin
Neznam Te, takze nevim, proc se neustale navazis do mych receptu a do me. Az do nedavna jsem mlcela. Udelal bys lepe, kdybys se venoval receptum ktere na priklad pridavas Ty http://www.labuznik.cz/…y-nadychany/#… anebo http://www.labuznik.cz/…s-od-anicky/ a navic abys neodcizoval fotografie z webu a predkladal je jako svoje.
Tento recept nemá ani hlavu, ani patu, je to špatně přeložená slátanina, autorka se ani neobtěžovala to po překladači přečíst. Viz suroviny: kde končí marináda? toho vína celou sedmičku? Mimochodem moje mamimnika mě učila, že muškátový ořech je do pečiva a květ na maso, ale to je drobnost.
„Mezitim smichat stavu na spodu kastrolu se 6 lzicemi horcice.“ kde se tam ta šťáva vzala?
„Uvolnit jakykoliv pripek na panvi a sebrat jakykoliv sum z povrchu tekutiny.“ jaký šum z jaké tekutiny, kde se co vaří.
„Pridat vino a privest opet do varu. Varici tekutinu nalit na kralici porce. Povrch pokrmu prikryt pecicim papirem a kastrol dobre prilehajici poklici.“ Opětovně laskavý čtenář necht sobě domyslí, co chtěl autor říci
kde jsme vařili tekutinu, když jí máme přelít králika daného do kastrolu? atd… atd…
Protoze vlastne dva recepty patri k sobe, vytahuji na svetlo bozi take ten hlavni. Nenechte se odradit delkou receptu, protoze vysledny zazitek je chutove nesmirne zajimavy. Kdo ma rad kralika, zajiste neopovrhne dalsim napadem na jeho pripravu…