Recept Kotletky ve stylu Normandie - Côtes de porc à la normande

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Na horké pánvi rozehřát polovinu másla a všechen olej. Osmažit kotlety asi 2 - 3 minuty na každé straně. Přendat je do kastrolku. Na stejnou pánev dát zbytek másla a osmažit na něm cibuli a za chvíli přidat česnek. Celkem smažit asi 3 minuty. Vyjmout děrovanou naběračkou a přidat ke kotletám. Na pánvi osmažit plátky jablek, asi 1 minutu na každé straně. Jablka poskládat na kotlety s cibulí. Na pánev nalít cider a za stálého míchání ho povařit asi 3 minuty. Přidat papriku, med, Calvados, tymián, sůl a pepř. Nalít na kotlety, přikrýt poklicí a vložit do trouby. Péct asi 25 - 30 minut. Vyjmout, odstranit jakýkoliv tuk a dovnitř zamíchat smetanu. Podávat na nahřáté servírovací míse se širokými petrželkovými nudlemi. Et voilà!

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 16.04.07 vloženo
  • 5205x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety, přebytečný tuk odkrojený
  • 60 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velká červená cibule nakrájená na plátky
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 3 červená jablka bez jadřince a nakrájená na tlusté plátky
  • 170 ml jablečného cideru
  • 1/2 červené papriky, očištěné a na plátky pokrájené
  • 1 zarovnaná lžíce medu
  • 2 lžíce Calvados, nebo jablečného brandy, nebo brandy
  • 1 lžíčka sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 lžic neušlehané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kotletky ve stylu Normandie - Côtes de porc à la normande

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kotletky ve stylu Normandie - Côtes de porc à la normande

babi
6360 příspěvků 8.12.14 03:52

@ramca, jsem moc a moc rada ze chutnalo :mavam:

Příspěvek upraven 08.12.14 v 03:53

ramca
7 příspěvků 4.12.14 17:02

Vyzkoušela jsem a je to výborné. Zase trochu něco jiného. Děkuji za Vaše skvělé recepty.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz