Recept Kotletky ve stylu Normandie - Côtes de porc à la normande

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Na horké pánvi rozehřát polovinu másla a všechen olej. Osmažit kotlety asi 2 - 3 minuty na každé straně. Přendat je do kastrolku. Na stejnou pánev dát zbytek másla a osmažit na něm cibuli a za chvíli přidat česnek. Celkem smažit asi 3 minuty. Vyjmout děrovanou naběračkou a přidat ke kotletám. Na pánvi osmažit plátky jablek, asi 1 minutu na každé straně. Jablka poskládat na kotlety s cibulí. Na pánev nalít cider a za stálého míchání ho povařit asi 3 minuty. Přidat papriku, med, Calvados, tymián, sůl a pepř. Nalít na kotlety, přikrýt poklicí a vložit do trouby. Péct asi 25 - 30 minut. Vyjmout, odstranit jakýkoliv tuk a dovnitř zamíchat smetanu. Podávat na nahřáté servírovací míse se širokými petrželkovými nudlemi. Et voilà!

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 16.04.07 vloženo
  • 4646x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety, přebytečný tuk odkrojený
  • 60 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velká červená cibule nakrájená na plátky
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 3 červená jablka bez jadřince a nakrájená na tlusté plátky
  • 170 ml jablečného cideru
  • 1/2 červené papriky, očištěné a na plátky pokrájené
  • 1 zarovnaná lžíce medu
  • 2 lžíce Calvados, nebo jablečného brandy, nebo brandy
  • 1 lžíčka sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 lžic neušlehané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kotletky ve stylu Normandie - Côtes de porc à la normande

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 08.12.14 03:52

@ramca, jsem moc a moc rada ze chutnalo :mavam:

Příspěvek upraven 08.12.14 v 03:53

ramca
7 příspěvků 04.12.14 17:02

Vyzkoušela jsem a je to výborné. Zase trochu něco jiného. Děkuji za Vaše skvělé recepty.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz