Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
do kokosového krému přidat lžičku strouhaného zázvoru chili papriku podle chuti koriandr- čerstvý nebo petrželku (ti, kteří z pohledu na ten zelený smrad také umírají) limetkovou šťávu rozmixovat _____________________________________________ poslední přidat jogurt (zakysanku) a už nemixovat , jen smíchat
jakákoliv masa, falafel, placky čočkovo rýžové .........
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na kokosový dip s koriandrem nebo petrželkou a s čerstvým zázvorem
Labaru, taky cau, zmeni, velmi zasadne . Ale tak to udelej bez a pak si dej trosku na talirek a zkus to s jogurtem nebo zakys smichat na ochutnani. Treba to bude dobre !
Je to indický dip a me to velmi oslovilo a nikdy me nenapadlo to udelat jinak (ovsem krome toho koriandru). Navic mam jogurty i zakysanky rada. A kombinace, ac se zda hodne nezvykla, je hodne zajimava a vyborna. Vyzkousej , stoji to za to!
Cau Wydro a co kdyz nepridam ten jogurt ci zakysanku, zmeni to tu chut zasadne? Dik za odpoved
Prosim zmena , zasadni!!
Ten kokos strouhany, co je u nas k dostani, nerozmixujete, stale zustavaji drobky. Zmenila jsem na kokosovou smetanu. Je to doslova lahodny dip !
Esmeraldo, tycove mixery jsou ruzne, ty nejvykonnejsi ti udelaji pyre ! Ja nikterak uzasny nemam ale hladoucky hummus je za chvilku. Je potreba tu cizrnu uvarit do baltivejsi podoby . Na balilu odebiram driv. Ta vase petrzelka plocholista je uzasna, ale kdyz neni, kudrnka mne nevadi. A kdyz je rozmixovana, nemam problem.
esme, primluvila bych se za to, abychom to ani nezkousely
4813 příspěvků 13.11.10 00:08
Babi, Tabouli z kudrnky si nedovedu představit ani já. Tak to dopadne když vaří někdo komu bylo 30 let vařeno.
a tak me napadlo…co takhle ten strouhany kokos po nejakou dobu namocit do mleka, nebo dokonce na chvili v mlece povarit, aby nejdrive zmeknul a potom ho vystydly rozmixovat. Pasirovani je v mem slovniku a pasiruji hodne veci i kdyz to trebas nestoji primo v receptu. Nektere kremovove polevky si to vylozene vyzaduji. Take ten casinem zmineny hmozdir je zajiste vic originalni nez robot a vtom se lisime od tamnich kucharu a kucharek. Nemame trpelivost!

esme, syroveho lososa jim pouze v dobrych japonskych restauracich jako Sake sushi jinak se ho vyvaruji kvuli pripadnym parazitum. Musi byt cerstvy, divoky, nesmi byt zmrazeny ani vypesteny na farme. Co se tyce kudrnky, uz nejspis znate muj nazor, od nepameti pouzivam plocholistou petrzelku a jina pro me neexistuje. Tabouli z kudrnky si opravdu nedovedu predstavit
Jj, to pasírování je u receptu starého skoro jako lidstvo samo logické… Možná ještě tak hmoždíř s paličkou tu byl dříve
4813 příspěvků 12.11.10 08:59
Casino, mixerem nebo sekacím robotem se mi nepodařilo té hladkosti docílit. Mám dojem že se to musí propasírovat.
Jolana někde zmiňovala že se to musí točit 10 minut. Nevím zda by to můj sekací robot vydržel. Moje trpělivost určitě ne.
esmeralda, stran jemnosti humusu, není odpověď třeba zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?… (16.01.10 04:13
)
4813 příspěvků 12.11.10 06:50
Babi a Casino. Můj ex si udělal z kudrnky Tobouli. Pak mi říká: musíš mi dát recept. To tvoje tabouli bylo o moc lepší. Ha ha.
Vydro k těm těstovinám dávám výhradně uzeného lososa. Rybám se sice nevyhýbám ale syrovému lososu ano.
Proč se ptám na přístroj na mixování? Například když dělám humus, nikdy není tak hladký jako
v restauraci.
Z plechovky je také hladký, ale chuť se s domácím nedá srovnat.
Díky všem.
a mixuju to ponornakem !
Joj, kde bych v Praze kvuli tomu cekala az budou mit nekde na Vanoce nasi sprateleni spoluobcane zivy kokos! Kupuju normalni suseny, bohuzel. Uplne hladouckou kasicku nemam, ale pry to tak ma byt, rikal pan kuchar, co se to v Indii ucil . Hladoucka kase je v pixle „kokosova smetana“ ale te je mi lito do toho dipu a ani nemysli, ze je to lepsi.
Bazalkove pesto kupuju, nedelam. Vydrzia je dobre, nemam zahradku ani podnebi ! Do testovim vynikajici, s dovolenim vynecham lososa a dalsi ryby.
Vybirava v jidle nejsem, ale ryby nejim. Krome nejakych uzenych a pomazanek a kyselych ale i ty jen obcas. Koriandr do jidel nepocitam, to neni jidlo, to je neco priserneho co omylem vyrostlo na Zemi
Jj, DRÁTĚNKA!!! to je ten správný výraz pro kudrnku
Vždy, když už jí nějaký estét přizdobí
třeba chlebíčky, tak ji samozřejmě nevyplivnu, zeleniny přece jíme
poměrně málo, že. Dokonce, když ji poctivě drtím mezi zuby (při troše
dobré vůle lze cítit i jakous takous vůni petrželky) tak si říkám,
proč ž…š tem šmirgl?!?! Jj, DRÁTĚNKA!!! to je ten
správný výraz pro kudrnku 


esmeralda, asi byste mi měla dát při nejbližší příležitost „kartáč“, nebo „umýt hlavu“ či „sprchu“ (která je teď často frekventovaným slovem tady v diskuzi http://www.labuznik.com/…-misu-42615/ ) protože to může vypadat, že si tu spolu notujeme…
TECHNICKÁ:
Co dělám blbě???
Když chci vyplnit Nadpis příspěvku musím napřed uložit příspěvek a teprve při následné editaci se mi okénko pro nadpis ukáže
Příspěvek upraven 12.11.10 v 00:07
kdyz nahodou pouziji kudrnku, tak to je jenom jako ozdobu, kterou vyhazuji. Absolutne neni nad plocholistou italskou petrzelku, kterou s oblibou zvykam pri vareni
Příspěvek upraven 11.11.10 v 23:26
4813 příspěvků 11.11.10 23:23
Wydro, jsem ráda že to bereš sportovně. Popojedem…
Teď k receptu samotnému: strouhaný kokos používáš čerstvý nebo sušený?
Nezkoušela jsem to ještě rozmixovat na pastu. Jestli se ti to vede dohladka, dej mi vědět jaký přístroj na to používáš.
Co se týče bazalky, také ji miluji. Právě nám začíná růst na zahrádce.
Snad nejjednodušší a u nás nejoblíbenější využití:
V sekacím robotu vyrobím pesto, uvařím těstoviny, natrhám na kousky plátky uzeného lososa a vše smíchám dohromady. Božská mana.
no vzhledem k mnozstvi mi to do kokosove kase moc nesedi . Vzdyt je to vlastne cibule! Ja myslim, ze kazdy at si to vyzkousi, kdo nema rad tu smradlavou kytku
…co takhle šnytlík…
Nehnulas mi zluci, jen psani ne vzdy vystihne naladu a tak jsem radeji nereagovala. Navic mi to neprislo az tak k tomu, protoze jsem vlastne nic nenahrazovala. Tudiz jsem nevedela ani jak reagovat. V pohode, jedeme dal, ne?
Ja miluju nejvic bazalku, ale ta se k tomu nehodi. dalsi dip je s matou, ale jen s jogurtama nebo zakys. K tomu kokosu se asi hodi nejvic ten smrad, ale co nadelam, kdyz po nem jsem zrala na smrt ? Petrzelku zas ja muzu. A neni v tom nikterak spatna. Ono tam nejaka trava proste patri a ne malo! Tak co bys dala ty?
4813 příspěvků 11.11.10 22:31
Promiňte jestli jsem někomu hnula žlučí.
Doufala jsem že to vyzní spíše jako vtip. Vidím že smysl pro humor máme asi každý jiný.
Moc mě totiž pobavilo že někdo bez mrknutí může nahradit ten „zelený smrad“ petrželkou.
Trochu se to podobá situaci když připomínám své polovičce aby nezapoměl koupit chleba. Jeho reakce je: při nejhorším budeme přikusovat šunku.
Casino, co se týče nenepoživatelnosti kudrnky, jsem na tvé straně. Připadá mi že jím drátěnku. Ale jistě to bude mít blahodárné účinky na zažívací trakt.
Ses babi moc hodna, panvicky bych brala vsema deseti, ale nepotrebuju . Ty misticky byly uplne jine. Takove kotlicky , nahore prumer cca 15 cm a vi jen Buh, z ceho. Uz mam info, ze byly celkem levne a koupene v Dilli. A ja se odtamtud v breznu vratila! No ale kvuli mistickam do Indie znovu ani omylem !
Ale mam je slibene a dneska mozna jednu vysapnu
na Aukru! Kdyz vyhraju, pak udelam dip do krasneho kotliku a tady se budu
chlubit 
Příspěvek upraven 11.11.10 v 17:38
Ahoj wydricko, ja se ozyvam kvuli Tve otazce na nadobku. Zde je adresa, kde se da koupit, ale neni nejlacinejsi. Zasilaji vsak i do CR http://www.chefsresource.com/13016.html
a v te nadobce lze take zapekat atd. protoze je z litiny. Maji ruzne velikosti.
Tvuj recept se mi libi a zajiste je versatile natolik, ze se v ruznych pripadech k nemu lze navracet…dekuji!
Ja se take ptala jestli pouzit kokosovou smetanu, ale pry je lepsi ten kokos kvuli hustote.
Kokosovy smetany a mlika jsou nekdy ve sleve, dlouho byly v Albertu za nejakych 18 kc tak jsem se zasobila a onehda o male konzervicky jsem obrala jednoho inostrance v trznice po 10,– kc o 12 kousku. Nejaky prasky kokosovy mam ze Sri Lanky, tam nevedi co s nima. Ale zkus poradne rozmixovat strouhany , uvidis, to staci . Smatanu si nech do neceho jinyho!
wydro, dal by se místo mixování kokosu s mlékem použít rovnou kokosový krém z konzervy? Neutrpí chuť výsledného dipu? Peněženka ta utrpí zcela určitě, že?
Casino , komentare typu esme ignoruji . Kazdy recept co tady i jinde je, je variabilni podle chuti kazdeho jedince. Navic uz v nazvu je varianta. Jist ani delat to nikdo nemusi. A ja jsem tu pro poteseni, ne pro jakekoliv nesmyslne dohadovani.
Btw s tebou souhlasim, hladka petrzelka je mnohem lepsi, pokud ji v trznici dostanu. Ono se tam muze dat jakakoliv „trava“. Kombinace s koriandrem je asi vynikajici, ale tak jako ty nesnasis kudrnku, nekdo koriandr, jiny bazalku … ale porad je to kokosovy dip , kdyz s jinou travou to nekomu smakuje .Tecka a dobre rano .
Příspěvek upraven 11.11.10 v 08:58
No, esmeralda nahodila udičku a není-li nikoho, tak já tedy skáči na návnadu

Být podobný komentář pod „mým“ receptem, tak se zhluboka zamyslím, co jsem zase zvojtil
Dipy nejsou má parketa, tak nevím co tu není OK????????????
Já, protože kudrnku považuji za nejnepoživatelnější zeleninu mezi nepoživatelnými zeleninami, bych použil hladkou petrželku. Ale zde je prohnána Turmixem, takže proč ne? Chuti to sice dipu nedodá, ale jde-li jen o barvu, tak budiž…
4813 příspěvků 10.11.10 11:31
Ty poslechni, stará, tady čtu, že Židi jedí o šábesu šoulet, a moc jim to šmakuje. To bys uměla uvařit? Jo, ale nemám hrách. A místo něj něco nejde? Jo, fazole, ale ty taky nemám. A nemohla bys tam dát třeba čočku? To bych mohla, ale nemám kroupy. Nešly by nahradit rejží? Šly, ale nemáme husu. A kuře by tam být nemohlo? Mohlo, jenže ty nesmíš česnek. Tak ho tam nedávej. No tak teda nedám, a jestli ti nebude vadit, že místo hovězího vývaru tam dám zeleninovej, tak už du na to.
Tak, tady to máš, a schválně, co ty na to.
Tak to teda vopravdu nevim, co ty Židi na tom šouletu maj!
Ať žije kokos, zajímavý receptík, díky:)