Recept LILKOVÉ KARI

pegginka13 Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Velké lilky nakrájejte na čtvrtky.Chilli papričky,česnek,zázvor a citronelu rozmixujte nebo nastrouhejte,dejte stranou.Promíchejte kurkumu s chilli práškem a směs vetřete do pokrájených lilků.Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej a opečte lilky. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Do pánve dejte umixovanou směs s chilli,zázvoru,česneku a citronely,přidejte cukr a cibulku,orestujte.Vložte zpět lilky,přidejte rybí omáčku,kokosové mléko a vodu.Snižte teplotu a vařte asi čtvrt hodiny,aby lilky pěkně změkly.Osolte,opepřete. Podáváme s jasmínovou rýží a posypeme čerstvým koriandrem.Můžeme podat i arabský chléb .

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 17.11.07 vloženo
  • 4493x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25MIN

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2-3 lilky
  • 2 čerstvé chilli papričky nebo sušené
  • 6 stroužků česneku,nasekaného
  • kousek čerstvého zázvoru,nasekaného
  • 1/2 lžičky citronely
  • 3 lžíce kurkumy
  • 1 lžička mletého chilli
  • olivový olej
  • 1 lžíce cukru
  • 3 jarní cibulky ,jemně nakrajené
  • 1 lžíce thajské rybí omáčky nebo ústřicové
  • 400ml kokosového mléka/plechovka/
  • 150ml vody
  • sůl,pepř
  • čerstvý koriander,nasekaný

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu LILKOVÉ KARI

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz