Recept Kohoutci v omáčce ze sardelek (ančoviček)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nasekejte na drobno rozmarýn, šalvěj a petrželku, přidejte sůl a pepř a posypte touto směsí kohoutky zevnitř i zvenčí.
Položte kohoutky do zapékací mísy, polijte rozpuštěným máslem a olejem a dejte do předehřáte trouby (180°C) na 30 minut. Občas podlívejte bílým vínem.
Nakonec vyndejte kohoutky a nechte je v teple. Do vypečené šťávy přidejte nasekané kapary a sardelky (ančovičky), lehce osmahněte, přidejte sběračku teplého vývaru a nechte krátce povařit.
Přeložte rozpůlené kohoutky na talíře a polijte omáčkou.

Rozmarýn a šalvěj mohou být i sušený a když nejsou sardelky (ančovičky), tak stačí i trochu pasty.

Recept je z kategorií: Kohout


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.04.08 vloženo
  • 4462x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodinu

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kohoutci (půlkilové)
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 3 lístky šalvěje
  • 20 gr másla
  • 3 PL olivového oleje (panenského)
  • 1 dl bílého suchého vína
  • 1 PL kaparů
  • 4 kousky odsolených sardelek (ančoviček)
  • trochu zelené petrželky
  • 2 dl kuřecího vývaru
  • sůl a pepř.

Doporučená příloha

  • něco bramborového, chleba nebo snad i rýže by byla dobrá

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kohoutci v omáčce ze sardelek (ančoviček)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.11.09 03:56
Re: Kohoutci v omacce ze sardelek (ancovicek)

Velice pěkný recept. Určitě stojí za vyzkoušení.
Nikdy jsem si nevšimla že by tu (v Oz) někdo inzeroval kohoutky, ale možná že to bude tím že jsem se po tom nikdy nepídila. Podívám se.

To co se prodává běžně v supermarketu má váhu od 500gr do 2500gr.
Kamarád který dodává do podniku na zpracování kuřat transportovací pásy mi říkal že tam zpracovávají jen holky (slepičky). Kluci jdou na šrot.

Přiznám se že italskou kuchyni (kromě pizza a nudlí v rajské omáčce) vlastně neznám. Možná že bych měla…

Soňo, díky za inspiraci.

 
sveva
751 příspěvků 18.11.09 03:30
Re: Kohoutci v omacce ze sardelek (ancovicek) noskovice

Já se snažila neuvést komerční název a ty to vyklopíš i s adresou. Ale možná je to tak dobře, je to informace. Té změně názvu předcházel malý skandál, ale to už asi nikoho nezajímá.
Jsem zvědavá jestli se ozve někdo kdo žije mimo Česko a zná kohoutky, ty opeřené ne ty v koupelně.
Moc zdravím.

 
noskovice
1323 příspěvků 17.11.09 23:59
Re: Kohoutci v omacce ze sardelek (ancovicek)- svevo,

tak jsem opravila „sardinky“ a tady Ti posílám něco o kohoutcích. Jejich název po dlouhém dohadování je Galletto Vallespluga (dříve, galletto hamburghese Vallespluga).
http://www.vallespluga.it/…ndex_ita.htm
Jsou u toho i recepty. Měj se moc hezky, Soňa

 
sveva
751 příspěvků 17.11.09 23:20
Re: Kohoutci v omacce ze sardinek (ancovicek)

Brouzdám po starých receptech a narazila jsem na tento výborný. Tím chci také autorce připomenout slíbenou opravu ze sardinek na sardelky jak bude mít minutku času.
A teď k tomu kohoutkovi: je to odrůda drobného kohoutka o váze do 500 gramů, říká se mu také hamburský kohoutek. Jeden kus jsou dvě porce, je málo tučný. Existuje spousta dobrých receptů jako ten od Soňi. Možná se jednou objeví i na českém trhu.
Ptám se: je tento druh i na jiných trzích po světě? Je to jen taková zvědavost, děkuji za informace a zdravím.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kohoutci v omacce ze sardinek (ancovicek)

Mánek má pravdu, holt to bude to, co zrovna běhalo po dvoře … kuře, slípka nebo kohout … no a když se poštěstí porovnám jemné nuance mezi těmi třemi a pak slavnostně vyhlásím vítěze …

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kohoutci v omacce ze sardinek-JanaQ,

promin, ja si to porad pletu, protoze italsky jsou to sardine a z toho vyplynuly moje sardinky. Takze je to to samé, ale blbe napsané. Tudiz sardelky, ancovicky.
Ahoj, Sona.
Ja to hned opravim.

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kohoutci v omacce ze sardinek

Zajímavý recept, ale matou mě ty sardinky. Neměly by to být sardelky, tedy ančovičky, nebo sardelová pasta?

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kohoutci v omacce ze sardinek

myslím, že chudáci kastrovaní toho moc za ty tři měsíce nenaběhají. Tedy aspoň za slepičkama rozhodně ne! :-D
Většina kuřat jsou stejně kohoutci, rychleji rostou.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kohoutci v omacce ze sardinek- Soni,

to asi bude mít ten kohoutek to masíčko svalnatější, když se tak naběhá a tak se možná bude dělat o trochu dýl, než ta slepička. Jinak ve výsledku pipina jako pipina ne? Nezapomeň mi poslat ten recept (mailovou adr.tam máš). Ahojky Jana

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kohoutci v omacce ze sardinek- Zlati,

abych nezapomela, to kure melo byt à la kachna. Recept na kohoutka je z jedné enciclopedie, cast, ktera jedna o slepicich, kuratech, kralicich a vubec o „bilem mase“.
Manecku, slepicka beha pred jednim kohoutkem, kdezto 1 kohoutek beha za nekolikami slepickami. Ten rozdil v chuti masa musi byt nekde videt, jinak nechapu, proc se tak honi cely den! Pa, Sona.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kohoutci v omacce ze sardinek

sakryš, to vypadá zajímavě, to zkusím. Kohoutek nebo slepička, kuře je to v každém případě. :-D

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kohoutci v omacce ze sardinek - Zlato,

na ty kohoutky doslo tim, ze jsem poslala manzela pro kure. Nejen ze to melo hlavu i s hrebinkem krasne polozenou navrchu, byla tam i cedulka s velkymi pismeny GALLETTO, nebo-li kohoutek. To mel obdobi, kdy jsem ho posilala nakoupit jednu vec a on prinesl uplne neco jiného, ale vzdy tvrdil, ze je to to samé! Mne se zdaji kohoutci oproti kuratum stihlejsi a vybehanejsi a zlutejsi barvy. Kurata, co zde prodavaji, jsou „tlusta“, maji neco kolem 1 kila, barvy spise ruzovo-sedé. Tak a ted si budes muset pockat na nekoho, kdo se v tom vyzna lépe. No a ted jdu opravit tu - zberacku - na sberacku. Pa, Sona.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kohoutci v omacce ze sardinek ... Soní,

velmi ráda si tenhle Tvůj receptík přivlastním, už jenom ty bylinky. Jen nevím kde v Čechách vezmu ty kohoutky. Kohoutky jsem nikdy nejedla, asi chutnají trošku jinak než kuře. Tak mi tedy poraď, kuře nebo mladá slípka?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Mrkvový salát Mrkvový salát
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz